Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВС попереджає, що мітинги в ніч виборів закінчаться руйнуванням демократії

П'ятниця, 19 листопада 2004, 18:09
Міністр внутрішніх справ України Микола Білоконь закликав українських громадян утриматися від неконституційних дій у ході президентських виборів.

"Як міністр внутрішніх справ України й громадянин, вважаю своїм обов'язком звернутися до вас, особливо молоді, і застерегти від участі в неконституційних діях", - йдеться у зверненні міністра до співвітчизників.

"Найбільшим досягненням, дій необхідно зберегти й передати наступним поколінням, є громадський мир і спокій у країні. Їхня ціна особливо значима на тлі громадських конфліктів, які відбуваються в інших державах", - сказав він.

"У цей доленосний для України час закликаю Вас реалізувати своє право обирати президента України винятково мирним шляхом у границях чинного законодавства", - заявив Білоконь.

За його словами, голосування на виборах президента 31 жовтня підтвердило, що "громадяни України з усією відповідальністю ставляться до майбутнього своєї держави, прагнуть зберегти мир і стабільність у суспільстві".

"Незважаючи на заклики представників окремих політичних сил організувати після виборів масові заходи біля приміщень виборчих дільниць із метою тиску на виборчі комісії, наші співвітчизники віддали перевагу конституційним формам реалізації свого виборчого права", - сказав він.

"Особливо приємно, що таку ж розважливість і громадську свідомість виявила наша молодь, на емоційність і максималізм якої дарма розраховували окремі політики", - заявив він.

"Завдяки цьому на виборчих дільницях практично не зареєстровано грубих порушень громадського порядку, а виборчі комісії змогли в спокійній обстановці підбити підсумки народного волевиявлення", - говориться у зверненні.

На жаль, відзначає Білоконь, "напередодні другого тура голосування окремі політики знову закликають своїх прихильників до проведення масових заходів біля виборчих дільниць".

"При цьому вони цілеспрямовано спонукують студентську молодь до акцій непокори, іншим діям екстремістського характеру", - зазначив Білоконь.

"Таким горе-політикам байдуже, що розпалення в суспільстві мітингової стихії може зруйнувати не тільки громадський мир, але й інші демократичні цінності, завойовані незалежною Україною", - заявив Білоконь.

"Не менш небезпечно, що внаслідок таких дій у свідомості молодого покоління формується зневажливе ставлення до закону, прав інших громадян, держави в цілому", - відзначає Білоконь.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...