Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БУШ ПРИЗНАЧИВ КУЧМУ ВІДПОВІДАЛЬНИМ ЗА ЧЕСНІ ВИБОРИ

П'ятниця, 19 листопада 2004, 18:24
Президент США Джордж Буш вважає, що Кучма грає "центральну роль" в гарантуванні того, що вибори президента в Україні пройдуть демократично і без маніпуляцій та обману.

Про це йдеться в особистому листі Буша, який передав українському президенту сенатор Річард Лугар в п’ятницю під час зустрічі з Кучмою.

Буш подякував Кучмі за його вклад у становлення і посилення суверенітету і незалежності України. "Під Вашим керівництвом Українська економіка покращилася, Ваші кордони стали безпечнішими, а люди більш впевненими".

"Ваша політика утворила надію на краще майбутнє для народу України. Своєю підтримкою в тяжкий час іракського народу Ви показали, що Ваша політика націлена на свободу у всьому світі", продувжує Буш.

Поздоровивши Кучму з відкриттям його фонду, Буш нагадав, що в українського президента "залишилася ще одна справа, ще один дуже важливий внесок, який Вам необхідно зробити для своєї країни, для її майбутнього, як суверенної і незалежної держави".

"Ваші дії в наступні дні вплинуть на те, чи буде Ваш наступник мати підтримку українського народу та міжнародного суспільства", йдеться у листі.

Буш підкреслив, що "мирний перехід влади до наступника" Кучми "буде на користь Україні, Європі і усьому світу, і відкриє нові шляхи для стосунків між нашими країнами".

"В іншому випадку ми змушені будемо переглянути наші стосунки з Україною і з людьми, які приймали участь в обмані й маніпуляціях", додав американський президент.

Він пояснив, що попросив сенатора Лугара поїхати в Київ, щоб "підкреслити важливість наших стосунків з Україною".

"Пане президенте, ваш особистий вплив на чесні вибори буде добрим закінченням Вашої надзвичайної кар'єри на посаді президента", закінчив свій лист президент США.

Сам Кучма під час зустрічі з Лугаром заявив, що "зацікавлений у тому, щоб в Україні були проведенні чесні та прозорі вибори, та був обраний абсолютно легітимний президент".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування