В Луганську голосувати можна лише дільничними ручками. Готується фальсифікація?

Субота, 20 листопада 2004, 13:18
В Луганській області, на всіх виборчих дільницях одного з округів заборонено використовувати ручки, крім наданих територіальними виборчими комісіями.

Така постанова, текст якої має "Українська правда", була видана 19 листопада і підписана головою територіальної виборчої комісії округу №115 І.В. Русавським та секретарем територіальної виборчої комісії Н.І. Чередниченком в місті Сватове.

В постанові наказується попередити всі дільничні виборчі комісії територіального виборчого округу № 115 про неприпустимість використання 21 листопада для оформлення та заповнення виборчих документів (виборчих бюлетенів, контрольних талонів виборчих бюлетенів, списків виборців, протоколів, постанов і других документів) інших ручок, крім переданих дільничним виборчим комісіям територіальною виборчою комісією.

Також постанова зобов'язує "забезпечити суворий контроль за використанням виборцями при заповненні виборчих бюлетенів в кабінах для таємного голосування виключно ручок, отриманих дільничними виборчими комісіями від територіальної виборчої комісії".

Нагадаємо, що напередодні першого туру виборів неодноразово поступали попередження про можливість використання на дільницях ручок з чорнилами, які зникають.

В Луганську також в суботу міліцією було заблоковано роботу регіонального штабу Ющенка. Було перекрито всі виїзди із штабу. Машини, які виїжджають з території штабу навіть без агітаційних стрічок або прапорців, зупиняють та знімають номери.

Таким чином штаб не може доставити своїх спостерігачів, що приїхали на вибори із західної України, на дільниці в області.

Тим часом в 109 окрузі в місті Красний Луч не пускають до дільниць представників Ющенка та журналістів. Так голова комісії Григоров наказав не пускати журналістів газети "Луганчанє". В той же день на іншій дільниці того ж округу вигнали члена комісії Юрія Гукова, який був присутній при видачі бюлетенів.

Причиною, як йому пояснили, був ноутбук, необхідний для роботи, який прийняли за бомбу.

В той же час в місті Брянка Луганської області (107 виборчий округ) надходять заяви від імені людей, які вже померли, про намір голосувати на дому.

Як зазначає регіональний штаб Ющенка, це відбувається під контролем голови тер виборчкому Івана Держія.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:26
Рада підтримала законопроєкт, який пропонує не розділяти хлопців і дівчат на предметі "Захист України"
17:11
Латвія поступово відмовиться від російської у школах як другої іноземної
17:08
Україна та НАТО обговорили деталі створення спільного центру в Бидгощі
17:02
Брак грошей, людей і розуміння, що "відбудова – це не розкіш": головні інсайди заходу "Відбудова України"
17:01
Посол Німеччини під час поїздки у Миколаїв відвідав навчання українських саперів
16:59
Суд визнав нелегітимною раду з підтримки кінематографії бізнес-партнера Єрмака
16:57
За добу українці інвестували в облігації у "Дії" понад 30 млн грн – Федоров
16:29
фото"Porsche на тестя": у заступника начальника поліції знайшли 14 млн незаконних активів
16:28
Фонд держмайна продав майновий комплекс ДП "Інжексбуд" за 27,5 мільйона
16:28
ВІДЕОШІ та кадри українських бомбардувань. Польський режисер випустить фільм про Путіна
Усі новини...