Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Свавілля в клубі "Геліос": МВС говорить, що їх побили депутати-ющенківці

Субота, 20 листопада 2004, 13:51
Міліція стверджує, що під час інциденту біля клубу "Геліос" у п'ятницю ввечері в Києві нардеп Андрій Шкіль побив полковника міліції й той потрапив до лікарні.

Близько 20 години у Голосіївському райуправлінні міліції надійшло повідомлення, що біля "Геліоса" на проспекті 40-річчя Жовтня виникла конфліктна ситуація між охоронцями й відвідувачами, серед яких нібито були й депутати, повідомляє в суботу Департамент зв'язків із громадськістю МВС.

На місце події виїхав наряд міліції на чолі із заступником начальника Голосеевского райуправления полковником міліції Чепурным.

"На момент прибуття працівників міліції біля входу в клуб перебували троє осіб, які поводилися нагло, брутально й намагалися відтіснити приватних охоронців цієї установи й увійти в приміщення".

"Двоє з них представилися депутатами від "Нашої України" Сергієм Терьохіним й Андрієм Шкілем (міліція помилилася - Шкіль входить у БЮТ). Третій назвався спостерігачем ОБСЄ, однак надати будь-які документи відмовився", - говориться в повідомленні МВС.

Пізніше, після його затримки, особа невідомого була встановлена, повідомляє міліція.

"Ним виявився 25-літній житель Києва Михайлусь, що, як з'ясувалося, був засуджений в 2000 році до 5 років позбавлення волі за фактом вимагання грошей і був звільнений умовно достроково", - відзначає Департамент.

"Уже перебуваючи в Голосіївському райвідділенні, він пред'явив посвідчення помічника народного депутата від фракції "Наша Україна" Валерія Асадчева, а також офіційного спостерігача від кандидата в президенти Віктора Ющенка".

Незабаром на місце інциденту прибули народні депутати від фракції "Наша Україна" Роман Безсмертний, Давид Жванія, Володимир Філенко, повідомляє міліція.

У їхній присутності полковник Чепурний пояснив, що клуб "Геліос" є приватною власністю й зайти в нього можна тільки з дозволу хазяїна (який на момент конфлікту був відсутній).

"Незважаючи на це, Михайлусь, підбурюваний народними депутатами, почав вибивати двері й вікна клубу, розбивши при цьому молотком подвійне скло й порізавши ним собі руку".

"Свої дії він супроводжував лайками й образами на адресу працівників міліції, охоронців клубу й інших присутніх там людей", - говориться в повідомленні.

"Під час спроби правоохоронців припинити порушення громадського порядку народний депутат Шкіль почав бити Чепурного, збив його з ніг і штовхнув на розбите скло. У результаті цього полковник міліції одержав тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, струсу головного мозку, забитого місця голови, різаних ран обличчя й рук. Міліціонер госпіталізований", - підкреслює Департамент.

За фактом хуліганських дій Голосіївське райуправління ГУ МВС у Києві порушило кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 296 Кримінального кодексу (злісне хуліганство). Матеріали за фактом побиття працівника міліції передано в прокуратуру.

На місце події виїжджав заступник міністра внутрішніх справ України - начальник ГУ МВС України в Києві Олександр Міленін, говориться в повідомленні.

"Коментуючи ситуацію, він відзначив, що працівникам міліції вдалося вчасно припинити зазначене правопорушення й не допустити подальшого загострення ситуації".

"Керівник столичної міліції також підкреслив, що винні в здійсненні хуліганських дій, нападі на працівника міліції, а також ушкодження приватного майна будуть притягнуті до відповідальності відповідно до діючого законодавства", - відзначає Департамент.

Версію "Нашої України" на ці події читайте тут:

Терьохіну розбили ніс, у спостерігача стріляли, а дітей-"фальсифікаторів" заблокували в клубі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...