Перед виборами в Миколаєві епідемія, в Одесі – стріляють, а у Львові душать опозиційних бабусь

Субота, 20 листопада 2004, 15:47
Родину львівського студента жорстоко побили за симпатію до Віктора Ющенка.

Про це повідомляє львівське видання "Поступ"

Як розповіли журналістам однокурсники постраждалого, бандити зробили це "для профілактики", аби залякати, зменшити запал занадто активних "опозиційних" студентів.

Сам студент розповів, що перед нападом невідомі нібито від організації "Пора" цікавилися серед студентів, хто поїде спостерігачем на Східну Україну.

"За деякий час вони подзвонили знову й сказали, що можна їхати на схід – у Херсон або в Запоріжжя. І спитали мою адресу. Оскільки я думав, що це потрібно для відкріпних талонів, то сказав", - зазначив він.

"Вже 18 числа пізно ввечері, каже хлопець, він дізнався що десь о пів на 5 ранку цього ж дня невідомі в чорних масках проникли в дім його батьків, котрі мешкають у Львівській області, по-звірячому побили їх, обшукали хату. Жорстоко побитих маму і бабцю вранці знайшли сусіди", - пише газета.

Як розповіли потерпілі, нападники були фізично здорові і діяли професійно: міліція не знайшла відбитків пальців.

За словами потерпілих, проникнувши до квартири, нападники відключили телефон, зупинили електричний лічильник і закрили штори, щоб в хаті було темно. Жінок зв’язали. З мами довго знущалися, жорстоко побили – у неї вибиті зуби, струс мозку і тяжкі побої. Фактично зараз обличчя жінки спотворене. Бабцю тільки душили.

При цьому нападники шукали агітки, питаючи: "Где листовки?". Матері сказали, що її син вже мертвий, а вже 21, до влади прийде їхній "пахан" і розправа буде жорсткішою.

Хлопець подав заяву до райвідділу міліції, проте каже, що не вірить правоохоронцям. Настрій студентів пригнічений, але вони кажуть, що все рівно будуть голосувати, зазначає "Поступ".

***

В той же час, як повідомляє прес-служба штабу Ющенка, у суботу зранку в Донецьку вчиненно напад на заслуженого лікаря України, активіста штабу Ющенка Олександра Братанова.

За словами потерпілого, в мікрорайоні Гладківка його зупинила машина з забрудненими номерами і міліцейським маячком. Коли лікар зупинив машину, з "Лади" вискочили троє людей у чорних масках. Побачивши це, лікар натиснув на газ і близько тридцяти хвилин намагався відірватися від переслідувачів. За півгодини йому вдалося це зробити.

***

А одеські водії скаржаться на те, що невідомі "бандити" обстрілюють машини зі стрічками помаранчевого кольору.

Також керівник штабу Ющенка в Одесі Володимир Курінний повідомив: "Вже відомі численні факти підготовки до голосування за відкріпними талонами. Влада готує плани небачених розмірів фальсифікацій".

Водночас протягом останнього тижня на Миколаївщині жителі області масово пишуть заяви до дільничних виборчих комісій про те, що не можуть за станом здоров’я проголосувати на дільниці, і просять приїхати до них із виносною урною.

Кількість таких заяв на деяких дільницях перевищила 30% від загальної кількості виборців.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування