Шкіль не бив міліціонера, туди підвезли бритоголових

Субота, 20 листопада 2004, 18:30
Народний депутат Сергій Тєрьохін спростовує звинувачення МВС у побитті правоохоронів та звинувачує їх у "кришуванні" порушення закону про вибори президента.

Про це він сказав в коментарі УНІАН.

За словами Терьохіна, депутати і представник ОБСЄ приїхали до "Геліоса", де за 150 гривень школярі писати від імені немічних людей заяви про голосування вдома та скарги про порушення, які нібито мали місце на виборах, розповів Терьохін.

Терьохін назвав "відвертою брехнею МВС є те, що ми не представлялись попрохали пропустити нас до приміщення".

"Я показав посвідчення народного депутата та нагадав, що згідно зі статусом депутата, маю право проходити до будь-яких приміщень, окрім приватного житла. Натомість відразу отримав з-за дверей сильний удар в обличчя, в ніс. Незважаючи на наші наполягання, нас ніхто не збирався пропускати", - сказав він.

Далі, за його словами, біля входу до клубу почало збиратись все більше людей, зокрема, це були батьки дітей, яких продовжували утримувати в приміщенні. "Напруга зростала, в цей час я почув, як розбили скло", - сказав він.

"Зникло світло. З-за розбитого скла чиясь рука почала розмахувати ножем, кілька разів мене було поранено в руку. В темряві пролунало два постріли. Потім з`ясувалось, що стріляли гумовими кулями. Одна куля потрапила в голову спостерігача від ОБСЄ, він впав, кільканадцять хвилин лежав, ми надали йому необхідну допомогу", - розповідає Терьохін.

Приблизно в цей час, повідомляє депутат, прибула міліція на чолі з Чепурним, яка за словами депутата не захищала людей, а дозволила, щоб "злочинці зникли через чорний хід".

"Стало відомо, що дітей також вивели через цей хід та посадили до автобусу. При цьому були свідки того, що в автобусі молодики, які виводили дітей, витягували з-під поли якісь папери, найвірогідніше, фальшиві виборчі документи", -додав депутат.

"Зрозуміло, ніхто не вчиняв напади, не бив працівників міліції. Це є відвертою брехнею", - каже Терьохін.

За його словами депутат Шкіль намагався відсторонити полковника Чепурного і пройти до приміщення.

Щодо участі інциденті громадянина Михайлуся, то, за словами Терьохіна, останнього, було затримано в іншому місці, кілометри за два від "Геліоса". "Яким чином він міг "безчинствувати", як це стверджує міліція, відразу у двох місцях, відомо лише тим, хто "шив це все дуже білими нитками", - запитав він Терьохін.

"Характерною деталлю" нардеп також вважає появу під час інциденту групи бритоголових російськомовних молодиків у шкіряних куртках та спортивних штанях.

За словами Терьохіна, їх підвезли на трьох мікроавтобусах "Газель", але побачивши, скільки людей зібралось, вони "походили трохи навколо, поматюкались, завантажились до автобусів та поїхали геть".

Депутати від "Нашої України" наполягають на порушенні кримініальної справи.

"Міліція, по суті, стала "дахом" для злочинців, і, знаючи безмежний цинізм тих, хто сьогодні керує правоохоронцями, можна не сумніватись, що такі дії буде виправдано, а натомість опозиційних депутатів звинувачено в застосуванні фізичної сили та брутальності", - підсумував народний депутат Терьохін.

Читайте також:

Свавілля в клубі "Геліос": МВС говорить, що їх побили депутати-ющенківці

Терьохіну розбили носа, в спостерігача стріляли, а дітей-"фальсифікаторів" заблокували в клубі


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування