Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ківалов задовольнив партію Януковича і визнав дії Ющенка незаконними

Субота, 20 листопада 2004, 19:13
Центральна виборча комісія визнала неправомірними дії кандидата в президенти, Віктора Ющенка у зв'язку з його виступом на Майдані Незалежності в Києві 6 листопада.

Таке рішення прийняла ЦВК на своєму засіданні в суботу за скаргою Партії регіонів.

ЦВК розглядала кілька варіантів рішення, зокрема можливість винести попередження Ющенку, але зрештою попередження не було винесено.

На засіданні члени ЦВК переглянули повністю відеозапис виступу Ющенка.

ЦВК аргументувала своє рішення тим, що Ющенко під час виступу агітував за себе як кандидата в президенти, викладаючи свою програму, а також вів агітацію проти кандидата в президенти, прем'єр-міністра Віктора Януковича, критикуючи його діяльність.

ЦВК також зазначила, що сцена, з якої виступав Ющенко, була оформлена символікою його виборчої кампанії.

Депутат Ради Борис Беспалий, виступаючи на засіданні, сказав, що Ющенко не був організатором акції на Майдані, а тільки виступав і не агітував голосувати за нього.

Ющенко, за словами Беспалого, агітував за чесність, порядність і благополуччя.

Депутат Ради Роман Зварич заявив, що символіка, якою була оформлена сцена, не зареєстрована як товарний знак Ющенка, а значить, не може бути свідченням його агітації.

Крім того, сказав Зварич, Ющенко критикував Януковича не як кандидата, а як прем'єр-міністра.

Член ЦВК Марина Ставнійчук, резюмуючи обговорення скарги Партії регіонів, підкреслила, що в законах термін "агітація" вживається в різних значеннях й обставини для винесення попередження кандидатові в президенти недостатньо чітко прописані в законі.

Депутат Ради, представник Януковича Степан Гавриш також вказав на неоднозначність термінології.

Зокрема, він поцікавився у членів ЦВК, чи є опосередкованою агітацією розвішування жовтогарячих стрічечок перед виборами біля входу у виборчі комісії.

Раніше Верховний Суд зобов'язав ЦВК розглянути скаргу Партії регіонів на виступ Ющенка на Майдані Незалежності 6 листопада.


Український вибір

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...