НА ВИБОРЧІЙ ДІЛЬНИЦІ ВБИТО МІЛІЦІОНЕРА

Неділя, 21 листопада 2004, 10:07
У неділю о 6:15 на виборчій дільниці №163 села Молодецьке Маньківського району Черкаської області вбито капітана міліції Петра Потєхіна.

Його було вбито з вогнепальної зброї, передає прес-служба Черкаського штабу Ющенка. Обставини вбивства з'ясовуються. Злочинців не вдалося затримати.

Штаб Ющенка вважають це вбивство ланкою "одного кримінального ланцюга, завезеного в область політтехнологами від влади".

Як повідомив голова Центрвиборчкому Сергій Ківлов, у зв'язку з убивством правоохоронця прокурор області заборонив проводити голосування на дільниці.

В той же час начальник прес-служби УМВС у Черкаській області Юрій Олійник повідомив, що наразі на місці події працює оперативно-слідча група.

За його словами міліціонеру було нанесено черепно-мозкова травма, яким предметом - з'ясовується, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Також зникла табельна зброя. Документи й бюлетені не зникли й не ушкоджені. Деталі з'ясувати поки не вдається, оскільки на місці події не працює мобільний зв'язок.

Двері виборчої дільниці були зломані. Під час огляду місця події виявлені сліди жорстокої боротьби між працівником міліції і нападниками.

Міліціонер до останнього боровся, охороняючи приміщення з виборчою документацією, повідомляє Департамент у зв'язках із громадськістю МВС.

***

Глава ЦВК Ківалов також повідомив що, за даними голови територіальної комісії №23 (Волинська область), на виборчій дільниці 104 "викрадено сейф зі списками й виборчими бюлетенями".

У дільничні комісії направлено додаткові бюлетені. На цій же дільниці побито міліціонера, що забезпечує охорону приміщення.

В окрузі 201 (Черкаська обл) на 17 виборчій дільниці розбиті виборчі урни й вибиті вікна. Тут ситуацію взято під контроль - урни замінені, вікна засклені.

У територіальному виборчому окрузі 93 на дільниці" 66 (Київська обл.) немає електрики.

В окрузі 204 (Чернігівська область) у зв'язку з поганими погодними умовами відсутній телефонний зв'язок з окремими дільничними виборчими комісіями.

З територіального виборчого округу 216 надійшла інформація про те, що члени дільничної виборчих комісій 102 й 55 одержали листи з погрозами. Крім того, членам виборчої комісії №103 цього ж округу, які проживають гуртожитку в селі Биковня, загрожують виселенням, тому вони не беруть участь у роботі комісії.

Ківалов повідомив, що на окремих дільницях є випадки виявлення бюлетенів із уже проставленими позначками.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News