Литвин не стане "служкою" і шкодує через санкції проти Суркіса і Пінчука

Неділя, 21 листопада 2004, 10:24
Спікер Верховної Ради Володимир Литвин не вірить у сценарії зміни керівництва парламенту під нового президента після виборів.

"Я вірю президенту, який сказав, що революції не буде", - жартома відповів Литвин журналістам після голосування у неділю, згадавши виступ Кучми напередодні.

"Я рубікон перейшов. Я голова Верховної Ради, а не служка у певних політичних сил", - сказав Литвин, коментуючи можливу зміну керівництва парламенту.

"Люди, які приватизували все, що можна, тепер хочуть приватизувати парламент, мати кріпаків. На превеликий жаль, частково це їм вдається", - додав спікер.

Коментуючи свій візит до США напередодні виборів, Литвин сказав, що в Вашингтоні "звучали певні месиджі для українського керівництва". "А як хто ними скористався – це справа кожного політика", - додав він.

Литвин сказав, що під час зустрічей з американськими представниками жодних прізвищ кандидатів в президенти не згадувалось. "Для США не має значення, хто стане президентом. Головне, щоб довіра до нього була забезпечена прозорими виборами".

Литвин не став коментувати факт невидачі в'їзних віз ряду українських політиків, зокрема депутатам Суркісу і Пінчуку. "Я не консульський відділ, який займається питанням віз, але я хотів би, щоб нас, все українське суспільство сприймали як європейську країну".

Литвин також спростував твердження газети "Дзеркало тижня", що він отримав дозвіл від Кучми для поїздки в США. "Я вийшов із віку, коли отримував дозвіл на рішення", - сказав Литвин.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування