Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Кіровоградщині виключають з виборчих комісій ющенківців

Неділя, 21 листопада 2004, 10:42
На виборчі дільниці 42-го територіального виборчого округу міста Донецька, зокрема № 42, 45, 52 та 54, а також на 81-шу виборчу дільницю міста Запоріжжя не пускають спостерігачів від Віктора Ющенка.

Про це повідомили представники регіональних штабів кандидата, передає прес-служба штабу Ющенка.

Крім того, по всьому 42-му виборчому округу міста Донецька на дільниці не пускають журналістів. Від них вимагають показати "медіа-завдання редакції”, підписані нотаріусом.

Наразі в Центральному штабі Ющенка від імені народного депутата Миколи Катеринчука готується урядова телеграма на ім’я президента Кучми, керівника СБУ Смєшка, міністра внутрішніх справ Білоконя та до ЦВК.

В телеграмі, зокрема, зазначається: "Зважаючи на вищевикладені факти, є підстави вважати, що в згаданих округах буде здійснено масову фальсифікацію волевиявлення виборців".

В той же час в територіальному окрузі № 100 у неділю близько 6:00 оприлюднено постанову від 21 листопада, згідно з якою 469 членів дільничних виборчих комісій у Кіровограді не допущені до роботи, передає УНІАН.

Згідно із постановою, 70 осіб написали заяви про звільнення за власним бажанням, 388 членів дільничних виборчих комісій виключені за статтею 30 пункт 5 Закону "Про вибори президента України", а це - "систематичне невиконання покладених на нього (члена комісії) обов'язків, засвідчене не менш як двома рішеннями з цього приводу виборчої комісії".

Ще 11 членів ДВК виключені за статтею 30 пункт 8 закону "Про вибори президента Україна" за "систематичне або грубе порушення законодавства України про вибори, встановлене рішенням суду або рішенням виборчої комісії вищого рівня".

Таку постанову тервиборчком ухвалив, незважаючи на рішення Апеляційного суду Кіровоградської області, який 20 листопада задовольнив скаргу офіційного спостерігача кандидата Віктора Ющенка Ігоря Ботнаренка і визнав неправомірною бездіяльність ТВК по округу №100 щодо видачі 500 посвідчень офіційним спостерігачам від Ющенка.

Апеляційний суд Кіровоградської області суботу зобов'язав членів ТВК вирішити питання про видачу посвідчень офіційним спостерігачам від Ющенка по 100-му територіальному виборчому округу.

Зараз юристи від регіонального штабу Ющенка вирішують питання про поновлення прав офіційних спостерігачів від Ющенка у суді.

В той же час, як повідомили кореспонденту "Української правди" в територіальному окрузі № 100 на Кіровоградщині виключають з комісій представників Ющенка.

Зокрема це сталося на дільницях № 116 та №114. На цих дільницях присутні члени комісії лише від кандидата Януковича. Подібна спроба відбулася на дільниці № 115, але члени комісії з боку Ющенка змогли відстояти свої права і наразі працюються на дільниці.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування