Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Для російських спостерігачів "5 канал", як червоний колір для бика

Неділя, 21 листопада 2004, 18:19
Російські спостерігачі на виборах президента України вважають, що представники кандидата Віктора Ющенка нагнітають обстановку, не дочекавшись закінчення голосування.

Спостерігач від місії СНД, депутат Держдуми Росії Рифат Шайхутдінов на прес-конференції в Києві в неділю відзначив, що перевіряв у штабі Ющенка деякі відзначені його прихильниками порушення в ході виборчої кампанії. "Вони не підтвердилися", - сказав спостерігач.

Він закликав "не гнати революційну хвилю", відзначивши, що "треба заспокоїтися", і дочекатися офіційних результатів виборів.

Представник місії ОБСЄ від Росії, депутат Держдуми Єгор Соломатін також закликав українців не піддаватися на провокації й зберігати спокій. На його думку, провокації в ході другого тура виборів "допускає "5-й канал" українського телебачення".

У свою чергу спостерігач від місії "За справедливі вибори", депутат Державної Думи Росії Євген Трепов вважає, що агресивна виборча кампанія кандидата Ющенка привела до зниження явки виборців на дільниці в західному регіоні на3-4%.

На думку депутата, "спокійна кампанія кандидата Януковича" збільшила явку виборців у східному регіоні на 9-10%.

Глава місії CIS EMO Олексій Кочетков оприлюднив на прес-конференції інформацію про інцидент, що стався на виборчій дільниці в Черкасах, де невідомі розбили урни й "усі залили чорнилом".

Кочетков назвав те, що сталося "тиском з боку одного кандидата, не згідного з ходом виборчої кампанії".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування