СИЛОВИКИ ГОТОВІ ДУШИТИ МАЙДАН ЮЩЕНКА

Неділя, 21 листопада 2004, 23:00
Керівники силових відомств заявляють про підготовку опозицією силового сценарію захоплення влади.

Про це йдеться в спільній заяві генерального прокурора Геннадія Васильєва та міністра внутрішніх справ Миколи Білоконя, поширеній у понеділок у ЗМІ.

"Вибори президента України відбулися. На сьогодні це не викликає жодного сумніву. Завершується підрахунок голосів. І, навіть, якщо різниця становитиме усього кілька голосів – меншість повинна буде підкоритися. Це - закон виборів. Це закон будь-якого демократичного суспільства", - говориться в заяві.

Вони наголосили на тому, що переможця виборів визначає "не вулиця й не майдан". "Це прерогатива єдиного конституційного органу – Центральної виборчої комісії", - зазначають силовики.

За їх словами, деякі політики "виводять людей на вулиці та майдани і підбурюють до насильницьких дій й тиску на ЦВК".

"Вони навіть не дочекалися оголошення офіційних результатів виборів. І це красномовно свідчить про те, що справжні, реальні результати голосування їх не цікавлять. Їх інтерес очевидний: завоювання влади у країні будь-якою ціною", - заявляють силовики.

Силовики звинувачують опозицію в грі "на юнацькому максималізмі та на патріотичному ентузіазмі старших людей".

"Ці політики лише переслідують власні інтереси. Їх дії - це не більше як грубий шантаж діючої влади і попрання чинного законодавства", - говориться в заяві Васильєва і Білоконя.

Силовики закликають організаторів масових акцій усвідомити їхню "особисту відповідальність" за можливі наслідки. Вони також запевняють, що в разі виникнення загрози конституційному ладу країни і безпеці наших громадян, готові "швидко і твердо покласти край будь-якому беззаконню".

"Вважаємо за необхідне нагадати, що за порушення порядку організації і проведення масових заходів передбачено адміністративну відповідальність, а за групове порушення громадського порядку, масові заворушення, блокування транспортних комунікацій – кримінальну", - нагадують силовики.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування