Спостерігачам продавали відкріпні посвідчення за 1 гривню

Неділя, 21 листопада 2004, 23:12
Міжнародний спостерігач, член парламенту Канади Борис Вжесневский вважає, що порушень, допущених у ході виборів президента України, досить для того, щоб вплинути на їхні результати. Про це він заявив у неділю на брифінгу в Центральній виборчій комісії.

Вжесневский повідомив, що спостерігачі канадського парламенту працювали у Миколаївській, Херсонській та Одеській областях. Спостерігач висловив співчуття у зв'язку з тим, що на канадських спостерігачів чинився тиск, зокрема, з боку співробітників правоохоронних органів.

За словами Вжесневского, усі порушення фіксувалися спостерігачами документально. Зокрема, у Херсонській області більше 300 студентів і військовослужбовців допустили до голосування з ксерокопіями документів.

У територіальному виборчому окрузі № 141 спостерігачі зафіксували велику кількість відкріпних посвідчень, які можна було навіть купити. За словами канадського парламентаря, спостерігачі "закупили 50 талонів по одній гривні".

Крім того, у Миколаївській області спостерігачі зафіксували велику кількість інвалідів, які написали заяви з проханням забезпечити їм можливість проголосувати вдома. За словами Вжесневского, таких людей виявилося 10-15%. Разом з тим, на дільницях цієї області багато громадян встановили, що в списках виборців за них уже хтось розписався. "Це не одиничні випадки", - підкреслив Вжесневский.

Він також повідомив, що відвідав в'язницю у Миколаївській області і став свідком того, що у прилеглій кімнаті виділеного для голосування приміщення стояли незапечатані стаціонарні і мобільні урни, а також додаткові пломби.

Спостерігачі дали свої рекомендації канадському парламенту щодо ситуації на виборах президента України. Однак канадський парламентарій наголосив, що робити висновки наразі рано, і необхідно дочекатися остаточних результатів виборів.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...