На 100 окрузі знову розбійні напади. Герої - ті ж самі

Понеділок, 22 листопада 2004, 02:58
Голова дільничної виборчої комісії номер 93 округу 100 зник із протоколами голосування по виборам президента й виборчими бюлетенями, упакованими в мішки, заявляють спостерігачі з кіровоградських ЗМІ.

По даним співрозмовника агентства, після остаточного підрахунку голосів і складання протоколів виборчої дільниці номер 93 голова комісії разом з її секретарем виїхав у невідомому напрямку на автомобілі "Ніссан" сріблястих кольорів, взявши із собою всі протоколи й мішки з бюлетенями.

За словами представника спостерігачів, голова комісії вийшов з ділянки й замість того, щоб сісти в приготовлений автомобіль для проходження в територіальну виборчу комісію округу 100, сів у машину депутата міськради Віталія Бєлова й зник у невідомому напрямку.

Члени виборчкому й журналісти спробували наздогнати іномарку, але вона зникла з виду на великій швидкості.

Як передає кореспондент агентства, Бєлов фігурував у першому турі виборів при збройному розбійному нападі на територіальну виборчу комісію номер 92.

***

У Кіровограді вчинено розбійний напад на приміщення виборчої комісії номер 92 територіального округу номер 100.

Як повідомив кореспондентові агентства "Інтерфакс-Україна" спостерігач від Комітету виборців України, у приміщенні дільничої комісії 92 вибито вхідні двері, у результаті чого постраждало кілька журналістів-спостерігачів.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", у цей час на території ділянки перебуває близько 50 членів кримінальних угруповань міста, які вломилися в приміщення комісії, а також близько 50 міліціонерів.

Голова комісії звернулася до працівників міліції із проханням захистити її й протоколи голосування від нападників, після чого її відвезли працівники міліції. На момент від'їзду голови комісії в підписаних протоколах фігурували наступні цифри - 1106 голосів за Віктора Ющенко, 689 голосів за Віктора Януковича, повідомив представник КВУ.

На виборчу дільницю номер 92 під час підрахунку голосів у першому турі виборів був зроблений збройний напад 15 особами, у результаті чого в невідомому напрямку зникли виборчі протоколи й бюлетені.

Інтерфакс-Україна

Від "УП". Проблеми з 100 округом, що з'явилися в першому турі, так і не були остаточно розв'язані, незважаючи на рішення Верховного суду, що визнав вибори на окрузі такими, що відбулися. У ході першого туру на території округу стріляли, виносили бюлетені тощо.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування