Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ЗАКЛИКАЄ ДО ОПОРУ

Понеділок, 22 листопада 2004, 10:16
Кандидат у президенти Віктор Ющенко на мітингу на Майдані Незалежності в Києві закликав до організованого суспільного руху опору "За чесні вибори".

За словами лідера, опозиційні сили створили комітет з організації і розміщення наметових містечок у Києві та в інших регіонах України.

Ющенко закликав активістів і учасників опозиційного руху бути готовими до акцій протесту.

Кандидат підкреслив, що організація руху опору потрібна у зв'язку з необхідністю захистити права виборців України і відстояти отриману фактичну перемогу на виборах.

Ющенко повідомив про масові фальсифікації, зафіксовані у Донецькій, Луганській, Миколаївській, Сумській областях.

За його словами, у ряді регіонів цих областей опозиція буде вимагати скасування підсумків виборів через те, що там були зафіксовані випадки випровадження із ділянок внутрішніх і міжнародних спостерігачів, недопуск до роботи участкомів членів цих комісій, що представляють опозиційні сили, багато випадків голосування за відкріпними талонами і випадків голосування вдома.

Відкриваючи мітинг, його організатори представили Ющенка як народного президента України.

Мітинг почався з гімну у виконанні Олександра Пономарьова. А потім молитвою.

Ющенко також заявив про намір влади "працювати по заданій манері - за будь-яку ціну зробити саму глибинну фальсифікацію", а у випадку її неефективності - піти силовим шляхом аж до скасування результатів виборів.

Виступаючи в понеділок на мітингу в Києві, він закликав громадян України до єднання.

"Ми з вами перемогли, переміг український народ. Це - факт... Йде дискусія в ЦВК, йде сценарій, за яким 10 днів мордувався мій український народ, формувалася неправда щодо переможця першого туру. Вони будуть працювати по заданій манері: за будь-яку ціну зробити саму глибинну фальсифікацію, а якщо ця фальсифікація не допоможе - йти силовим варіантом аж до скасування результатів виборів", - заявив Ющенко.

У зв'язку з цим кандидат у президенти заявив, що "тільки єднання українського народу може захистити результати виборів".

Звертаючись до свого опонента Віктора Януковича, нагадавши його репліку про те, що "нова влада вже існує і її не видавити, Ющенко сказав: "Вас звідси видавлять чесним голосуванням десятки мільйонів виборців".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування