НАТО не вірить в поголовне голосування за Януковича, Северінсен погрожує санкціями

Понеділок, 22 листопада 2004, 17:24
Доповідач Парламентської Асамблеї Ради Європи з питань України Ханне Северінсен наполягатиме на санкціях проти України в разі нерозслідування ходу голосування в Донецькій області.

"Якщо не буде проведено повного і чіткого розслідування, передусім, голосування в Донецькій області, я вже на зимовій сесії ПАРЄ наполягатиму на запровадженні санкцій проти України з боку Ради Європи", - сказала вона, повідомляє "Кандидат" з посиланням на УНІАН.

При цьому Северінсен зазначила, що незалежно від кінцевих результатів виборів вона не бачить можливості припинити моніторинг України з боку Ради Європи. "Якби вибори відбулися прозоро й чесно, можна було б вести мову про припинення моніторингу", - сказала вона.

Водночас місія Парламентської асамблеї НАТО вважає другий тур виборів президента України таким, що не відповідає міжнародним стандартам демократії

Про це журналістам у Києві заявив представник місії Лючіо Малан.

З його слів, місія ПА НАТО підтверджує всі заяви міжнародної спостережливої місії про те, що вибори не відповідали демократичним стандартам.

Малан заявив про підозру, яку викликає масове використання відкріпних талонів, і особливо те, що людей організовано й масово перевозили голосувати за відкріпними талонами в інші регіони.

Він також підкреслив, що викликає сумнів офіційне твердження, що явка в деяких округах Донецької області сягала 98,5%.

Відповідно до офіційних підрахунків виходить, підкреслює Малан, що додатково проголосували 700 тис. виборців, і всі вони проголосували за прем'єр-міністра Віктора Януковича.

Крім того, ті, хто підтримали в першому турі інших кандидатів, теж поголовно підтримали, за офіційними даними, Януковича.

"Все це кидає тінь на незалежність остаточних підрахунків", - підкреслив Малан.

Водночас він констатує самовіддану роботу членів дільничних виборчих комісій на місцях.

Як повідомляло агентство, Організація з безпеки й співробітництва в Європі й місія Європейського парламенту визнали вибори в Україні такими, що не відповідають міжнародним стандартам демократії.

Читайте також:

ВИБОРИ НЕ ВІДПОВІДАЮТЬ МІЖНАРОДНИМ СТАНДАРТАМ – ОБСЄ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News