Попри мороз, у наметовому містечку на Хрещатику люди сплять і готуються до штурму

Вівторок, 23 листопада 2004, 01:33
У ніч з понеділка на вівторок продовжує збільшуватися наметове містечко на Хрещатику на знак протесту проти фальсифікації виборів на користь Януковича.

Станом на 2 годину ночі в таборі нараховувалося близько 200 наметів. Намети ставляться посередині наметового табора.

Також число зареєстрованих мешканців табору сягнуло понад 2 тисячі осіб, сказав один із організаторів акції.

Вночі у таборі дуже багатолюдно – на території містечка або поруч з ним знаходиться не менше 1 000 осіб. Крім того, багато журналістів та мешканців Києва, які прийшли підтримати протестувальників.

Частина мешканців містечка, попри холодну погоду, спить у наметах. Їх розташовують на пенопластовій плиті товщиною 10 см та альпійському коврику, тому лежати у наметі не так холодно.

З метою безпеки мешканці табору стягнули з усього Хрещатика лавочки та вишикували їх у ряд у 30 метрах від містечка. Таким чином, під’їзд до наметів заблоковано.

На самому Майдані Незалежності також залишилося близько тисячі осіб. Вони вишикувалися в живий ланцюг вздовж вулиці Інститутської у передчутті можливого штурму „беркута”.

Рух по вулиці Інститутській не перекривався, і всі автомобілі, які проїжджають повз пікетувальників, сигналять їм на знак підтримки. Відтак, не дивлячись, що на вулиці глибока ніч, над Хрещатиком безперервно лунають автомобільні сигнали.

Також у цій частині Хрещатику з невідомих причин відімкнено світло.

„Українська правда”

Читайте також:

НАМЕТИ НА МАЙДАНІ. Фоторепортаж


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...