Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українські дипломати повстали проти фальсифікації виборів

Вівторок, 23 листопада 2004, 11:15
Співробітники посольства України в США, крім посла, виступають проти фальсифікації виборів президента України.

Українські дипломати висловлюють "рішучий" протест проти "ганебної війни" із власним народом, на яку перетворилися президентські вибори 2004 року.

"Сьогодні, коли наші рідні, близькі, друзі знаходяться на Майдані Незалежності, ми не можемо мовчати", - говориться в заяві дипломатів, поширеній в ЗМІ.

"Керуючись совістю, професійною честю та присягою вірно служити державі Україна, приєднуємося до голосу українського народу, в якому звучить протест проти порушення права громадян обирати президента демократичним шляхом", - зазначають дипломати.

За їх словами, попри "тиск, залякування і масовий обман", український народ виявив свою волю.

"Його вибір не влаштовує тих представників політичної еліти України, які роками говорили про її європейську і демократичну орієнтацію, але у вирішальний момент показали, що Європа і демократія для них порожні слова", - сказано в заяві.

"Народ України, лише мала частина якого мерзне сьогодні на Майдані Незалежності в Києві, довів, що він заслуговує на іншу владу", - зазначили дипломати.

Дипломати висловили переконання, що їх мовчання сьогодні матиме наслідком "подальше падіння авторитету держави, а отже, і перетворення дипломатичної служби на інструмент обслуговування влади, легітимність якої вже поставлена під питання світовою спільнотою".

"Це остаточно перекреслить міжнародну репутацію нашої країни, відверне від неї демократичні нації світу", - наголосили дипломати.

Співробітники посольства України в США закликали український дипломатичний корпус підтримати народ України та його протест проти фальсифікації виборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування