Штаб Януковича вирішив подякувати громадянам

Вівторок, 23 листопада 2004, 13:58
Центральний виборчий штаб кандидата у президенти Віктора Януковича вітає всіх, "хто віддав свої голоси на виборах їх кандидату, хто допомагав йому в ході кампанії".

Про це йдеться в повідомленні штабу, у якому, зокрема, підкреслюється, що "незважаючи на всі спроби опозиційних сил взяти під сумнів результати виборів 21 листопада, їхні підсумки мають величезне значення: більша частина виборців сказала своє "Так!" саме нашому кандидату".

Штаб висловлює подяку "усім, хто разом з нами зробив вибір на користь миру, стабільності, громадської згоди, демократичних цінностей, економічного росту й добробуту, які пропонує суспільству Янукович".

Виборчий штаб Януковича зафіксував у ході голосування й підрахунку голосів у другому турі більше 7 тис. порушень, у суди подано більше 6 тис. скарг.

За даними штабу, офіційні спостерігачі кандидата склали 7171 акт про порушення, на їхній основі подані в суд 6094 скарг.

Типовими порушеннями є незаконне внесення виправлень у списки виборців, видача бюлетенів виборцям без пред'явлення належних документів або взагалі без документів, голосування за інших осіб.

Серед зареєстрованих порушень також тиск на виборців з боку спостерігачів і членів дільничних виборчих комісій, тиск на членів дільничних комісій, ведення агітації членами комісій і спостерігачами в комісіях на користь Ющенка, порушення прав спостерігачів щодо присутності в приміщеннях дільничних комісій і спостереження за ходом голосування, підрахунку голосів.

Також були зареєстровані такі порушення, як ушкодження й знищення виборчих скриньок, поширення неправдивої інформації про мінування виборчих дільниць, ушкодження пакетів з бюлетенями.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування