ДЕПУТАТИ ВІД ОПОЗИЦІЇ ВИМАГАЮТЬ ВИЗНАТИ ЮЩЕНКА ЛЕГІТИМНО ОБРАНИМ ПРЕЗИДЕНТОМ

Вівторок, 23 листопада 2004, 15:05
Ініціатори проведення позачергового засідання парламенту закликають депутатів висловити недовіру і визнати Ющенка легітимно обраним президентом.

Про це з трибуни парламенту заявив депутат Роман Зварич.

Він констатував, що вибори відбулися з масовим порушеннями законів і Конституції – "це вже не підлягає сумніву".

За його словами, результати ЦВК фальсифіковані і існують всі підстави розглядати це в контексті державного перевороту.

"Ми заявляємо, що через вибори здійснюється спроба незаконного захоплення влади, загроза повалення конституційного ладу", додав він.

"Це злочин проти українського народу. Діяння окремих посадових осіб ми кваліфікуємо як порушення 111 статті Кримінального Кодексу – державна зрада", заявив Зварич.

Він зачитав заяву депутатів, ініціаторів додаткового скликання засідання парламенту, представників коаліції "Сила народу".

Депутати почали скандувати "Ющенко! Ющенко!", але спікер парламенту Володимир Литвин закликав їх припинити: "Давайте проводити засідання, а не мітинг".

За словами Зварила, для оголошення Ющенка легітимно обраним президентом "є всі необхідні юридичні документи, які свідчать про перемогу Ющенка".

"Ми ніколи за будь-яких умов, незважаючи на погрози влади, не будемо підкорятися злочинній владі. Звертаємося до Верховної Ради, який є єдиним виразником волі народу, приєднатися до нас та заявити, що результати виборів підтверджують, що президентом став Віктор Ющенко", йдеться в тексті звернення.

"В цьому залі зібралася критична маса, яка відмовляється підкорятися злочинній владі.

Депутати закликають парламент висловити недовіру ЦВК. "Ми вимагаємо, щоб ВР прийняла рішення про недовіру і призначила новий склад комісії".

Депутати звертаються до всіх органів правопорядку не виконувати злочинних наказів і приєднатися до народу.

У зверненні до міжнародних урядів депутати просять їх не підтримувати "злочинну владу" та визнати Ющенка "легітимно обраним президентом".

Парламентарі також звернулися до місцевих раз з закликом провести надзвичайні сесії рад та "визнати справжній результат виборів".

Наприкінці депутати звертаються до українців. "Український народе! Громадяне України! Ви перемогли! Ми перемогли! Не дайте владі вкрасти ваш голос. Приєднуйтесь до нас, а ми приєднаємось до вас."

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування