МОРОЗ ПОПЕРЕДЖАЄ КУЧМУ І ЯНУКОВИЧА – ЇХ МОЖЕ ЧЕКАТИ ДОЛЯ ЧАУШЕСКУ

Вівторок, 23 листопада 2004, 15:39
Олександр Мороз попереджає про ризик силового повалення режиму у разі, якщо влада не піде на поступки прихильників Віктора Ющенка.

Як заявив Мороз під час виступу на позачерговому засіданні парламенту, в Україні є ризик реалізації грузинського „і навіть” румунського сценарію.

Як відомо, у Грузії президент Шеварднадзе пішов у відставку під тиском мирних вуличних протестів, а в Румунії комуністичний лідер Чаушеску був страчений народом.

Водночас Мороз не виключає і білоруський сценарій. „Є ризик перетворити демократичні за суттю процедуру виборів у поразку демократії”, - сказа Мороз.

За словами Мороза, „розкол України може перетворитися на некеровану кризу”, і тоді жоден політтехнолог не зможе утримати ситуацію в державі.

"Хід виборів може поставити на межу масових зіткнень маси людей", - сказав Мороз.

Мороз сказав, що причина нинішньої ситуації – це „політика влади, яка замість виборів проводить політику запровадження свого спадкоємця”.

"Якщо влада не вступить у діалог, тоді її долю вирішуватиме вулиця", - сказав Мороз. Він вимагає перевести процесу у правове русло – створити слідчу комісію парламенту, яка б підготувала висновки для Верховного суду щодо відміни результатів виборів на певних дільницях і округах.

"Але влада через залежних депутатів хоче зірвати ухвалення рішення", - сказав Мороз.

На надзвичайному засіданні парламенту відсутні представники фракцій більшості, а також комуністи. У залі перебувають 191 депутат – „Наша Україна”, БЮТ, СПУ, Народна аграрна партія, НДП-ПППУ і позафракційні. Але 191 голоса не вистачає для ухвалення рішення – треба 226 голосів.

За словами джерел у провладних фракціях, команда Януковича жорстко попередила членів більшості – у разі появи на позачерговому засіданні донецькі оголосять їх „поза законом”.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування