Кучма сказав ЄС, що не причетний до фальсифікацій виборів

Вівторок, 23 листопада 2004, 15:46
Президент України Леонід Кучма заявляє, що влада не причетна до фальсифікації виборчого процесу.

Про це він заявив під час телефонної розмови з головою Ради Європи, прем'єром Нідерландів Яном Петером Балкененде, в ході якої було обговорено результати виборів.

Під час розмови Леонід Кучма наголосив, що "виконавча влада в нашій державі ніяким чином не втручалася в хід передвиборчого процесу і не може впливати на підрахунок голосів та визначення результатів виборів", - повідомляє прес-служба президента .

"Ці питання належать виключно до компетенції ЦВК, склад якої було затверджено Верховною Радою України за підтримки у тому числі й опозиційних фракцій", - зазначив він.

Він також наголосив, що результати виборів у регіонах фіксуються відповідними рішеннями територіальних виборчих комісій, сформованих ЦВК згідно із законом за пропорційним представництвом кандидатів у президенти.

Кучма також відзначив, що "заяви, які лунають сьогодні з боку Європейського Союзу та окремих країн щодо другого туру президентських виборів ще до оприлюднення їх офіційних результатів, можуть призвести до загострення ситуації в Україні і спровокувати непередбачувані наслідки".

Президент також висловився за проведення консультацій між учасниками виборчого процесу, наголосивши, що політичні питання не повинні вирішуватись на вулицях.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування