Ющенко звинуватив Януковича і Кучму та присягнув на вірність народу

Вівторок, 23 листопада 2004, 16:34
Віктор Ющенко присягнув на вірність українського народу

Це він зробив під час виступу у Верховній Раді.

Під час виступу він звинуватив владу у порушенні всіх свобод громадян, зокрема свободи вибори.

"Україна стоїть сьогодні на порозі громадянського конфлікту. У цьому залі у мільйонах осель виникає одне запитання, хто є автором конфлікту, хто має нести відповідальність", - зазначив Ющенко.

"Я можу сказати свою версію, чому загинув капітан міліції, чому загинув Асланов, все це відноситься до виборчої кампанії, хіба це варто крові? Чому в нас гинуть люди на політичному полі, комусь це неприємно, комусь не подобається моє обличчя, але все обличчя України таке – я ще щасливий, що таким залишили", - сказав він.

Ющенко звинуватив президента Кучму "Це перша людина, яка не виконала фукнкції гаранта, бо не захистив права виборців на вибір", - сказав.

"Друге - Янукович, який відповідає за все, від списку людей. Чому 3 мільйони 31 жовтня не знашли себе у списках, хто робив фокуси з явкою як Ігор Кіо, голосуванням на дому, - влада", - сказав Ющенко.

"Хіба не соромно, що ми маємо територію, наприклад, Миколаївської області 35% голосувало на дому, а 60% відсотків за відкріпними талонами? Хіба не зрозуміло, що це фальсифікація?", - сказав він.

Він звернувся до депутатів , у яких по дві буханки хліба в руках, щоб у них говорила совість. Якщо це незаконна дія влади, Кучми, Януковича – наш обов’язок це зупинити, чого б нам це не коштувало, бо за нами стоять мільйони людей".

Ющенко навів як приклад злочину, що на 2 020 дільниць в Донецьку було 19 представників "Це злочин і його зробив Янукович і його уряд, який не хотів чесних виборів і шельмував нацією, чинив адміністравний тиск", - додав він.

Ющенко також сказав про причетність до порушень і ЦВК. Зокрема він нагадав, що з 20 години вечора 21 листопада явка 76,6 до 80,36. "Хто повинен відповідати? Ви ж давали присягу, ви ж комфортно живете, чому ви не виконали обов’язок?", - запитав він.

Він також нагадав про таємний сервер у Медведчука і Януковича, а потім до ЦВК

Ющенко заявив, що коаліція "Сила народу" не визнає результатів голосування на дільницях в Донецькій, Луганській, Одеській, Сумській областях. Він назвав незаконним голосування 1,5 мільйона людей.

Він зазначив, що закликає Верховний Суд ухвалити рішення про негайне скасування на дільницях цих областей

"Я маю сказати слідуюче: є дві відповіді, або парламент дасть відповідь або її даватиме вулиця". Він закликав депутатів бути "сумлінними у своєму рішенні".

"І на закінчення я заявляю, що ділитиму відповідальність з народом, відповідальність за те, що відбувається у залі і на вулиці. Я клянусь перед усіма чесними людьми, ми з вами пермогли, і ми здійснимо вибір, і я присягаю перед українським народом, - закінчив виступ Ющенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування