Лукашенко й нечисленні мітинги визнають Януковича президентом

Вівторок, 23 листопада 2004, 16:35
Президент Білорусії Олександр Лукашенко у вівторок поздоровив прем'єр-міністра Віктора Януковича з перемогою на президентських виборах.

"У ході телефонної бесіди співрозмовники виразили тверду переконаність у тому, що білорусько-українські відносини будуть, як і колись, розвиватися динамічно й поступально", - відзначили у прес-службі президента Білорусії.

Тим часом, у деяких містах на півдні й сході України проходять нечисленні мітинги на підтримку Януковича.

А депутати Донецької обласної ради у вівторок виступили зі зверненням до громадян країни у зв'язку з перемогою на виборах Віктора Януковича.

Звернення було прийняте у вівторок на позачерговій сесії облради.

У ньому, зокрема, говориться: "Жовч і злість горе-політиків від так званої опозиції, які не можуть змиритися зі своєю поразкою, набуває все витонченішої форми. Коли в людей немає аргументів, у хід ідуть неправда, наклеп і прагнення видати бажане за дійсне".

Депутати звернулися до своїх політичних супротивників із закликом "гідно прийняти свою поразку й визнати повну й беззаперечну перемогу Януковича".

"Не грайтесь, хлопці", - сказав, зокрема, на адресу політичних опонентів глава Донецької обладміністрації Анатолій Близнюк.

***
Не протривавши й 15 хвилин, у Кіровограді закінчився мітинг на підтримку кандидата в президенти Віктора Януковича.

Люди, яких попросили прийти з великих підприємств міста, з освітніх та інших установ, рівно 10 хвилин прослухали те, що їм розповідали керівники підприємств на мітингу, і розійшлися.

Більша частина учасників цього заходу приєдналася до мітингу на підтримку Віктора Ющенко.

У Куйбишевському районі Донецька, Горлівці, Макіївці (Донецька область) і в Кам'яно-Бродському районі Луганська у вівторок пройшли мітинги на підтримку Віктора Януковича.

У Куйбишевському районі Донецька пройшов п'ятитисячний мітинг на підтримку Януковича, по закінченню якого робітники підприємств цього району прийняли резолюцію на підтримку свого кандидата й засудили дії опозиції.

На мітингу в Горлівці взяли участь близько 15 тис. чоловік, у Макіївці свого кандидата підтримали близько 30 тис. чоловік.

У Кам'яно-Бродському районі Луганська також пройшов п'ятитисячний мітинг на підтримку кандидата від влади, організатором якого виступало районне відділення "Партії регіонів", На мітингу була прийнята резолюція на підтримку Януковича.

Цю резолюцію організатори збираються направити у Верховну Раду України, Кабінет Міністрів й адміністрацію президента.

***
Близько 20 тисяч жителів Севастополя проводять мітинг на підтримку Януковича.

Ті, що зібралися, тримають у руках гасла: "Ні! Державному перевороту", "Захистимо Конституцію", "Янукович - наш президент", "Не припустимо поділу України", "Севастополь свій вибір зробив".

Також ті, що зібралися, тримали символіку "Партії регіонів", СДПУ(о), Народно-демократичної партії й партії "Російський блок". Учасники мітингу скандували: "Янукович".

Серед учасників мітингу представники міської державної адміністрації й міської ради.

Вони закликають до мирного вирішення політичного конфлікту.

Раніше Севастопольська міськрада виступила з осудом прихильників Віктора Ющенка через масові акції на його підтримку Януковича.

***
В Одесі на Куликовому полі перед трьома тисячами прихильників провладного кандидата виступили глава облорганізації "Партії регіонів" Василь Васильківський, глава Одеської єпархії УПЦ Московського патріархату Агафангел, працівник Одеського національного університету Василь Попков та інші.

***
У Дніпропетровську, Харкові й Запоріжжі мітинги на підтримку Януковича у вівторок не проводилися.


За матеріалами Інтерфакс-Україна, УНІАН, Українського вибору


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування