У бік Верховної ради їдуть п’яні козаки Януковича

Вівторок, 23 листопада 2004, 16:50
З боку Києво-Печерської лаври в бік Верховної Ради України пересувається колона провокаторів. У них на руках помаранчеві пов'язки, але, за їх заявами, йдуть захищати Віктора Януковича.

Як повідомляє журналістка телеканалу "ТОНІС" Жанна Довгич, за приблизними даними, в колоні близько 1000 осіб. Ця колона іде під штандартами "Вознесенського полку Донського козацтва".

Деякі з них говорять, що приїхали за власні кошти, деякі – що їх приїзд профінансувала Запорізька обласна державна адміністрація.

Окрім того, один з учасників повідомив "5-му каналу", що вони отримують по 400 грн. за 2 доби.

За словам "козаків", вони хочуть помолитися "за свого Президента", після чого планують піти до Кабміну. Як вони кажуть, "до палацу свого Президента", передає талеканал.

Водночас, як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", учасники колони, сформованої в Києво-Печерській Лаврі, прибули до місця формування колони в автобусах, які раніше стояли на початку бульвару Дружби Народів. Загальна кількість автобусів перевищувала 50.

Крім того, з Паркової алеї до тильної сторони Київської міської військової комендатури й початку Маріїнського парку прибули вісім автобусів із запорізькими номерами, у яких сидять чоловіки, а в одному - декілька міліціонерів.

На одному з автобусів табличка "Укрграфіт". З автобусів поки ніхто не виходить. Навколо - прихильники опозиційного кандидата Віктора Ющенка, однак обстановка спокійна.

У той же час, як передає кореспондент агентства, колонна прихильників Януковича, що сформувалася біля Києво-Печерської Лаври, розділилася. До складу колони входили кілька сотень представників Запорізького низового козацтва, а також люди в захисній формі з пов'язками "охорони правопорядку".

На чолі колони, що формувалася, спочатку були поставлені козаки, однак через певний час вони розгорнулися й пішли в лавру.

В той же час друга частина колони була посаджена в автобуси, які відравились у невідомому напрямку.

В інтерв'ю журналістам один з козаків сказав, що вони прибули із Запоріжжя на автобусах вранці у вівторок, щоб привітати із днем народження митрополита Володимира. За словами козака, їм було запропоновано "піти в другу місце, але вони відмовилися й вирішили повернутися в Лавру.

Інтерфакс-Україна и УНІАН


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування