Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Їжу демонстрантам несуть усі: від пенсіонерів до бізнесменів

Вівторок, 23 листопада 2004, 17:59
Підігрівають принесені харчі прямо на майдані Незалежності на буржуйках і роздають біля імпровізованих пунктів роздачі їжі. А оскільки поки що постійно діючих пунктів не створено, то в самому наметовому містечку люди просто діляться цукерками із написом "Так !", канапками, варениками і піццою.

До речі, останню, за твердженням демонстрантів, вони отримали від керівництва піцерії "Смак", що в Пасажі. "Директор піцерії прийшов до нас і сказав, що дасть нам стільки піцци, скільки буде треба", - кажуть вони.

 
 
Кількома десятками ящиків апельсинів і лимонів помаранчеву революцію на майдані підтримали і співробітники супермаркету "Metro".

"Для нас це дуже важливо, бо коли ми збиралися на майдан і готувалися до того, що будуть сутички з міліцією і закупили знеболюючі, протиопікові медикаменти, а тепер зіштовхнулися з елементарним грипом і терміново проводимо протигрипову профілактику", - розповів керівник медичної служби "Пори" Євген Дикий.

За його даними нині в наметовому містечку перебуває близько двох тисяч людей, не рахуючи тих, хто приходить висловити підтримку, а кількість жителів наметового містечка постійно зростає. І додає, мовляв, зараз протестанти зіштовхнулись з іще однією проблемою.

"Ми намагаємося зробити роздачу харчів максимально охайною, щоб люди отримували їжу лише з одних рук і, щоб кухарі були обов’язково в рукавичках й перед роздачею харчів витирали руки антибактеріальними засобами, які ми їм роздаємо", - розповідає Дикий.

Але поки таке правило не запроваджено, демонстранти погоджуються брати їжу в незнайомих людей, які приходять на майдан із харчами, аби у таки спосіб підтримати прихильників Ющенка. Одна із них киянка Людмила Муренко.

64-річна жінка сьогодні годувала охоронців містечка червоним борщем. "А як же інакше, - каже вона. - Тут і мій син є. Треба допомогти цим людям і я буду носити борщ скільки зможу. Сьогодні я принесла хлопцям поїсти, забрала з дому свої рукавички віддала їм. Хай вони жіночі, але ж тут стоять фактично наші діти, багато студентів. Подивіться, як вони позамерзали, може комусь хоч трішки стане тепліше".

 
 
Серед палаток доброволець роздає студентам й печену картоплю. На вигляд рядовий киянин, тільки от звичний для українців харч пропонує фразою – "Woud you like some potato?". 52-річний канадець Род жер Мор живе в Києві ось уже одинадцять років.

Своє ім’я чоловік назвав не одразу. Каже, що має в Україні свій бізнес, тому не хоче проблем. А прийти підтримати демонстрантів вирішив, тому що має друзів українців. "Я зустрічався з ними близько тижня тому . І вони мені казали – українці дуже розумні, інтелігентні люди. Чому ж ми тоді живемо так? Те що у вас тут відбувається це фантастично! Вам це треба було зробити ще 10 років тому.

На майдані зібралися не прихильники Януковича. Тут я бачу людей, які не бояться відстоювати свої права. Я знаю, що в Україні нема вільної преси і вам дуже важко, але сподіваюсь ви переможете. І я бажаю вам цієї перемоги".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування