Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин говорить про надзвичайний стан та може стати посередником в переговорах з Кучмою-Януковичем

Вівторок, 23 листопада 2004, 18:30
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин не виключає, що у разі виходу ситуації з-під контролю, в країні може бути оголошений надзвичайний стан.

По це він заявив у віторок на брифінгу для преси.

За словами Литвина, поки що за винятком невеликих ексцесів, зокрема того, що люди сьогодні прорвали огорожу на площі біля ВР, народ веде себе мирно і лояльно, так само веде себе і міліція.

Литвин нагадав, що рішення про надзвичайний стан приймає президент України, видаючи відповідний указ, і протягом трьох днів цей указ має затвердити парламент. Литвин підкреслив, що у цьому питанні необхідні злагоджені дії, зваженість та відповідальність.

Відповідаючи на запитання, чи піде він сьогодні на майдан, Литвин відповів, що сьогодні майдан у парламенті.

Щодо результатів виборів, то Литвин вважає, що сьогодні практично неможливо їх відмінити. Він нагадав, що ухвалений парламентом закон про вибори "виписувався на певний пошук результату" і не передбачає скасування виборів жодним з органів влади в Україні.

"За нині діючим законом, вибори скасувати неможливо", - говорить Литвин.

Він підкреслив, що можна скасувати вибори лише по окремих дільницях, а потім, у відповідності до цього, перерахувати голоси. Спікер зауважив, що навіть якщо, приміром, залишиться 20 тис. голосів за одного і 15 тис. за іншого, - вибори все одно не можна визнати такими, що не відбулися.

Литвин підкреслив, що сьогодні необхідно знаходити політичне рішення, яке б заспокоїло суспільство. Він заявив, що президент Леонід Кучма та прем'єр-міністр Віктор Янукович готові до переговорів з Віктором Ющенком.

Литвин повідомив, що сьогодні розмовляв з Кучмою і Януковичем, які висловили свою готовність взяти участь у "круглому столі".

Також Литвин розмовляв з представниками Ющенка, які також висловлювали готовність до переговорів, але висували низку умов.

Литвин переказав ці умови Януковичу, і той сказав, що тема для переговорів є і можна говорити і про умови.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування