Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко просить людей повторити явку. Йому подарували троянди

Вівторок, 23 листопада 2004, 18:59
Віктор Ющенко закликає мітингувальників продовжити акції протесту для захисту своїх прав.

"Я завжди був переконаний у тому, що у кожної нації є драматичні моменти, коли тисячі людей беруть на свої плечі справу мільйонів", - сказав він, звертаючись до учасників мітингу.

Він повідомив, що склав присягу народу України в парламенті.

"Сьогодні дійсно великий день – було два шляхи урегулювання конфлікту: або парламент скаже своє слово або вулиця. І це великий крок, щоб бачити країну демократичною, а людину вільною", - зазначив він.

"Я, як громадянин країни не можу визнати фальсифікацію на Донеччині, Луганщині, як мордують студентів на Сумщині чи на Миколаївщині? Це легітимно? Ні", - сказав Ющенко.

Відзначивши, що йому легко говорити з аудиторією, яка визначалася, він наголосив, що важливо звернутися, до тих, хто вагається.

Ющенко звернувся до правоохоронців з проханням пам’ятати одну думку, висловлену в 1991 році, "зброя повинна говорити в унісон з правдою і своїм народом". "У вас шанс бути з народом", - сказав він.

Він закликав правохоронців приєднатися, наприклад, до мітингу Ющенка в Харкові, де зібралося 50 тисяч. Ющенко повідомив також про мітинги в Одесі та Дніпропетровську, де вийшло на мітинг, за словами Ющенка, 100 тисяч.

Він також звернувся до журналістів та чиновників з закликом бути разом з народом.

Він звернувся також до "сьогодні ще прем’єра Януковича". "Я не є козьол, моя сім'я не є козьол, 200 тисяч, які стоять на майдані не є козьол. Це велика миролюбна глибоко набожна нація", - зазначив він.

"Зроблена велика справа для України, але ми стоїмо на початку великого процесу", – звернувся Ющенко до людей.

За його словами, не можна заспокоїтися до того часу коли ми оберемо уряд і інші органи, які працюватимуть легітимно. Ющенко оголосив про створення національної ради порятунку конституції.

Лідер "Нашої України" попросив людей запросити іногородніх з майдану, погріти їх, нагодувати, а також повторити завтра сьогоднішню явку. "Хто може боронити палатки, прошу вас залишитися тут, щоб ваша присутність була видна всім, в тому числі органам влади", - попросив Ющенко.

Ющенко зачитав учасникам мітингу листа від Вацлава Гавела, в якому він вітав українців та їх позицію в напружені дні.

"Усі варті довіри міжнародні організації погоджуються, що ваші вимоги законні. Бажаю сили, мужності і вітримки", - зазначається в листі Гавела.

Від себе Ющенко сказав, що "кожна його клітинка слугує Україні і слугує вам". "Я роблю праведну справу, як її бачать мільйони українців", - наголосив він.

Після цього Ющенку подарували помаранчеві троянди. Незважаючи на мороз і сніг, люди не розходять і продовжують залишатися на мітингу.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування