Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тележурналісти закликають знищити працю Медведчука

Вівторок, 23 листопада 2004, 19:46
Тележурналісти, які звільнились з телеканалів "1+1" та "Інтер" на знак протесту проти цензури та "темників", закликають всіх своїх колег робити чесні новини або мовчати.

Про це повідомили під час прес-конференції журналісти Кирило Якубовський, Євген Глібовицький, Віктор Заблоцький і Юлія Бориско.

Вони наголосили, що головна мета цього заходу - закликати колег, які працюють на телеканалах, говорити правду, або "брати з нас приклад та піти".

Колишній журналіст телеканалу "1+1" Євген Глібовицький описав ситуацію, що склалась на телеканалах, так: "з одного боку, є право громадян на інформацію, і є наші спроби якісної професійної роботи, з іншого боку - є чинний режим, який створював всі умови для того, щоб громадяни не мали можливості взнати, що відбувається в країні".

За його словами, журналісти довгий час намагалися протистояти цьому процесу, який почався кілька років тому, ще під час "касетного скандалу" та справи журналіста Георгія Гонгадзе.

"І тоді керівництво каналу робило вигляд, що прагне діалогу з нами. Нам зараз абсолютно очевидно, що діалогу немає і його не може бути, - наголосив він. - Ми пішли для того, щоб далі працювати журналістами і чесно дивитись людям в очі, тому що ми не захотіли брехати".

Віктор Заблоцький закликав ведучих усіх телеканалів, які представляють провладні ЗМІ, зупинитись і припинити вихід випусків новин. На його переконання, журналісти цих телеканалів не зможуть робити чесних випусків новин тому, що ними керують "заангажовані менеджери", які мають "політичний дах апарату Президента".

У свою чергу, екс-ведуча "Сніданку з "1+1" Юлія Бориско зазначила, що "журналісти повинні боротися всіма можливими засобами". Вона додала, що хто б не виграв – Віктор Ющенко чи Віктор Янукович, журналістські колективи, які не боролися - програють, "як такі, що були слабкими, на які можна наступити кирзаком, не боячись почути якісь різкі слова, напоротися на відсіч".

Під акцією спротиву компанії ТСН стояло 32 підписи. Після того, як пішли 8 журналістів, там залишаються ще 24 людини, які продовжують справу.

UNIAN


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування