Янукович не бачить нічого надзвичайного. Він захищений

Середа, 24 листопада 2004, 10:07
Кандидат у президенти, прем'єр-міністр України Віктор Янукович заявляє, що він залишається діючим прем'єром і готовий визнати законне рішення за підсумками виборів.

"Я законослухняна людина, ви знаєте. Буде законне рішення прийняте, я буду, не порушуючи ні однієї букви закону, буду його, як кажуть, виконувати. Якщо мені скажуть, що за законом я повинен визнати, я визнаю все, що треба буде визнати", - підкреслив прем'єр, відкриваючи засідання уряду в середу в Києві.

Як відомо, Центральна виборча комісія на засіданні в 16.00 у середу оприлюднить офіційні результати виборів президента України.

Говорячи про заклики його захищати, Янукович відзначив: "Я захищений, я сьогодні чинний прем'єр-міністр України. І ми чинний уряд. Я захищений, і ми захищені законом".

Він доручив міністрові оборону Олександру Кузьмуку, щоб Збройні Сили в жодному разі не втягували в політичний процес.

При цьому Янукович вважає, що в Україні не відбувається нічого надзвичайного, у зв'язку із чим він доручив уряду забезпечити нормальну життєдіяльність держави.

"Потрібно, щоб люди жили у звичайному режимі. Нічого не відбувається надзвичайного. Тому ми повинні виконувати свій конституційний обов'язок і забезпечувати життєдіяльність держави", - заявив прем'єр.

Він нагадав, що під час роботи Донецької облдержадміністрації у випадку пікетів, коли люди виходили на вулицю, він виходив до них і говорив правду, "дивлячись в очі".

"Сьогодні в державі немає жодних підстав, щоб люди приходили й були не задоволені нашою з вами роботою. Ми сьогодні працюємо ефективно", - підкреслив Янукович.

Прем'єр провів своєрідну перекличку виконання своїх обов'язків міністерствами. Міністри підтвердили, що бюджет виконується на 100%, пенсії й зарплати виплачуються вчасно, країна забезпечена енергоресурсами й продовольством, ціни на які падають.

Янукович доручив ліквідувати окремі перебої, які були на дорогах і пунктах пропуску. Він також розпорядився максимально швидко ліквідувати всі наслідки стихійних лих.

Перед будинком Кабінету міністрів України проходить акція прихильників Януковича на його підтримку. Прихильники його опонента на президентських виборах Віктора Ющенка зібралися в основному на Майдані Незалежності й біля адміністрації президента.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:45
оновлюєтьсяРакетний удар: в країні оголошена масштабна повітряна тривога
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
Усі новини...