Ющенка труїли діоксином - експерт з токсикології

Середа, 24 листопада 2004, 11:03
Лідер "Нашої України" Віктор Ющенко був отруєний у вересні хімічною речовиною, яка містить, діоксин.

Про це йдеться у статті "Вугрі на обличчі Ющенка свідчать про те, що він був отруєний", опублікованій у британському науковому виданні "Nature.com".

Джон Генрі, клінічний токсиколог лікарні Святої Марії в Лондоні й консультант британської Національної інформаційної служби з питань отруєнь, говорить про те, що, судячи з фотографій Ющенка, його обличчя разюче змінилося порівняно з тим, яким воно було кілька років тому.

На думку Генрі, вугрі, що спотворюють особу Ющенка, свідчать про його отруєння діоксином - хімічною речовиною, що містить хлор, - сказано у статті.

Потрапляння діоксину в організм викликає ризик захворювань раком і може викликати ряд інших серйозних проблем для здоров'я людини, - сказано у статті, перекладенійІнопресою.

Як повідомляє видання, одним з найвідоміших випадків отруєння людей діоксином став випадок в 1976 році в італійському місті Севезо, коли під час вибуху на заводі в атмосферу було викинуто 20 кілограмів діоксину.

Через кілька годин на шкірі деяків дітей, що живуть у цьому місті, з'явилися плями, як від опіків. Через два місяці на обличчі людей, які отримали найбільші дози діоксину, з'явилися вугрі.

У той же час італійський експерт з медицини Марселло Лотті з університету Падва стверджує, що був би здивований, якщо хтось обрав би діоксин як отруту.

"Діоксин не має дуже сильної токсичності, і для того, щоб на обличчі людини з'явилися вугрі, вона має прийняти більшу дозу цієї хімічної речовини - кілограми отруєної їжі протягом декількох днів", - прокоментував він.

Тим часом Джон Генрі стверджує, що дуже мало хімічних речовин, крім діоксина, можуть викликати такі зміни на обличчі людини за настільки короткий термін. Британський токсиколог уважає, що зміни на обличчі Ющенка могли з'явитися навіть після прийняття однієї дози діоксину в отруєній їжі.

Видавнича група "Nature" є науковою частиною "Macmillan Publishers Ltd", що спеціалізується на біології, медицині, фізиці й хімії.

Штаб-квартира компанії перебуває в Лондоні, а також має офіси в Нью-Йорку, Сан Франциско, Вашингтоні, Токіо, Парижі, Мюнхені. Компанія є лідером ринку в Європі і Японії.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News