Януковича підтримують на сході, з Дніпропетровська і Донецька робитимуть автономію

Середа, 24 листопада 2004, 11:46
Депутати Донецької міськради у середу на позачерговій сесії підтримали кандидата в президенти Віктора Януковича й закликали ЦВК оголосити результати виборів президента України.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на сесії, що транслювалася на площі перед будинком міськради, депутати прийняли три звернення.

У першому зверненні до мерів міст і рад областей і Києва, які підтримали кандидата в президенти Віктора Ющенка, зокрема, говориться: "Ми всі єдині, у нас загальні лиха й радості. Донецька міськрада впевнена, що витримка й здоровий глузд візьмуть гору над емоціями й провокаціями, які активно розпалюються певними політичними силами".

Друге звернення прийняте на підтримку Януковича. У третьому зверненні, адресованому Центвиборчкому, говориться, що не можна піддаватися на провокації й варто якнайшвидше оголосити результати виборів.

Як повідомлялося, учора звернення до народу України ухвалили депутати Донецької обласної ради, які підтримали Януковича.

Сесія Донецької міськради також заборонила встановлювати в місті намети "для проживання". Про це мова йде в прийнятому в середу доповненні до постанови міськради "Про малі архітектурні форми".

Також Дніпропетровська обласна рада прийняла звертання до жителів регіону із проханням не піддаватися "мітинговим настроям".

Як говориться у зверненні обласної ради, затвердженому 39 із 44 присутніх депутатів, акції опозиції "призведуть до розколу української держави й становлять реальну небезпеку майбутньому країни".

"Ми вимагаємо припинити втручання у внутрішньополітичні процеси нашої держави іноземних прихильників і спонсорів Віктора Ющенка, які бажають нав'язати Україні грузинський сценарій розвитку подій і позбавити український народ права на самостійне обрання президента", - говориться в тексті обігу.

Там же пролунала заява про можливість створення в межах України автономії південно-східних областей - від Одеси до Харкова.

Як передає кореспондент УНІАН, із заявою виступив депутат обласної ради, генеральний директор Нікопольського заводу феросплавів Володимир Куцин.

За його словами, у Дніпропетровську чи у Запоріжжі слід зібрати губернаторів або голів обласних рад і відкрито обговорити це питання.

На думку Куцина, це не обов'язково робити сьогодні, а можливо, через місяць чи навіть через рік.

За його словами, в Україні немає порядку, і після оголошення остаточних результатів виборів президента, ситуація не поліпшиться.

А один з лідерів ПСПУ Володимир Марченко заявив, що Донбас повинен "ставити питання про федералізм", в ефірі телеканалу "Інтер".

Він зазначив, що "Донбас годує Україну" і тому "повинен визначати політику" в державі.

За словами Марченка, визнання рядом обласних та районних рад у Західному регіоні України Віктора Ющенка президентом України може призвести до того, що Крим та ряд Східних областей оголосить про своє бажання приєднатися до Росії.

Він підкреслив, що з таким же успіхом вони могли "назвати президентом України Буша". Водночас Марченко зазначив, що виступає проти такого розвитку подій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування