На підтримку Януковича стягують людей до Києва за 150 гривень або наказами

Середа, 24 листопада 2004, 12:53
До аеропорту "Бориспіль" сьогодні прибуло вісім літаків з Донецька, його пасажирів посадили в автобуси з чернігівськими номерами і відвезли в невідомому напрямку.

Про це повідомляє прес-служба Центрального штабу Віктора Ющенка.

В аеропорту "Жуляни" здійснили посадку 17 літаків з міста Чкаловськ (Росія), в кожному з них прибуло по 80 чоловіків, які переодяглися у форму українських міліціонерів.

Також надійшла інформація, що половина цих людей вже перебуває на першому поверсі адміністрації президента України.

Тим часом в середу до редакції обласної газети "Полтавська Думка-2000" зателефонувала полтавчанка й повідомила, що на місцевому заводі газорозрядних ламп молодим чоловікам пропонують по 150 гривень за те, щоб вони їхали до столиці і влаштовували там провокації.

Як йдеться у повідомленні прес-служби, молодим людям пропонується одягтись у символіку кампанії Віктора Ющенка й сіяти поміж учасниками акції протесту сумніви й зневіру: "мовляв, скільки можна тут стирчати, все одно нічого не досягнемо", повідомляє "Уніан" з посиланням на прес-службу УНП.

Згідно з повідомленням прес-служби партії, вранці в середу з управління Південної залізниці (Харків) зателефонували до керівників полтавських залізничних підприємств і під загрозою звільнення наказали відправляти працівників до Києва на підтримку Януковича.

За ними повинні зберігати середньомісячну зарплату. О 10-й годині з Південного вокзалу в київському напрямку відбув потяг з блакитних вагонів без розпізнавальних знаків.

Так ж прес-служба повідомила, що в середу через смт. Решетилівка на Київ пройшло 74 автобуси з донецькими номерами, заповнені людьми.

В Полтаві також на 8-му годину ранку до військкомату викликали офіцерів запасу.

Про це прес-службі УНП повідомили місцеві активісти громадянської кампанії "ПОРА!". Про мету таких термінових зборів прес-службу інформуватимуть офіцери, які зараз перебувають у військкоматі.

Також в офісах деяких полтавських фірм з’явилися молодики, які розмовляють відбірною російською мовою. Вони мають із собою намети. До офісів їх привозили машини з полтавськими номерами.

Наразі ці люди, повідомляють місцеві активісти "Пори", чекають в офісах, очевидно, на подальші вказівки. Активісти "Пори" вважають, що поява цих людей пов’язана з сьогоднішнім пікетуванням позачергової сесії Полтавської обласної ради, яка розпочнеться о 14-й годині.

За повідомленнями читачів, в Кременчуцькій колонії або тюрмі № 99 вночі охорона виводила близько 360 осіб, яких посадили до автобусів і повезли в бік київської траси.

Читачі також повідомляють, що в Злочевському районі Харківської області "видано наказ відправити до Києва по 200 осіб з різних регіонів. Вони мають жити в готелях міста з триразовим харчуванням"

В той же час в містечку Калинівка Вінницької області підрозділ внутрішніх військ "Ягуар" відмовився їхати до Києва.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News