ТІГІПКО ОГОЛОШУЄ ПАКЕТ НА ПЕРЕГОВОРИ З ЮЩЕНКОМ

Середа, 24 листопада 2004, 13:12
Штаб Януковича ініціює 5 пропозицій в пакеті для переговорів з Ющенком.

Про це він заявив у прямому ефірі на каналі "Інтер".

Перша пропозиція – провести політичну реформу, яка "зменшить повноваження президента, скаже, що таке більшість, а уряд формуватиме парламент".

Другою пропозицією є ухвалення закону про опозицію. Це, на думку Тігіпка, дозволить "захистити тих людей, які мають сміливість говорити проти влади".

Третя пропозиція – ухвалити закон про ЗМІ, яка зобов'язує подавати альтернативні точки зору у програмах.

Тігіпко пропонує також ухвалити рішення щодо зовнішньополітичного курсу. "Умовно кажучи, рухаємося до ЄС, але нам необхідна прагматика в зовнішній торгівлі, якщо нам вигідно, то ми будемо співпрацювати в рамках ЄЕП", пояснив Тігіпко.

П'ята пропозиція штабу Януковича – надати "амністію" учасникам подій "21,скажімо 24 листопада". "Ми оголошуємо амністію і перегортаємо цю сторінку", заявив голова штабу Януковича.

"Це зніме ситуацію і дозволить всім роз'їхатися в регіони", додав він.

"З таким пакетом ми виходимо на переговори", сказав Тігіпко.

При цьому він заявив, що не збирається "афішувати переговорний процес". "Я боюсь, що втручання ЗМІ може нашкодити, тому що переговори деякими політиками сприймається як слабкість. А за таких політиків люди мерзнуть на Майдані, і дай бог, щоб цим все закінчилось", завершив Тігіпко.

Спочатку так званий спільний "круглий стіл" за Януковича транслювався по всіх підконтрольних телеканалах, за виключенням ICTV. Зараз його показують лише по "Інтеру". На УТ-1 транслюється інший "круглий стіл" – також практично виключно з прихильниками Януковича.

Незважаючи на те, що після 12 учасники телемарафону передали "майданчик" на ICTV, цього не сталося – на цьому каналі транслюється фільм. Тому прихильники Януковича продовжують висловлюватися на "Інтері".

Тігіпко вже був в ефірі круглого столу і зараз з'явився для оголошення пропозицій штабу для переговорів.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...