Російський спецпідрозділ має охороняти Кучму, який думає, що "беркут" зрадить

Середа, 24 листопада 2004, 14:16
Керівник кампанії Ющенка Олександр Зінченко заявив, що в Києві розгорнуті військові підрозділи російського спецназу "Вітязь" чисельністю до 1 000 осіб.

Вони були передислоковані до України із Росії напередодні дня голосування 21 листопада і залишаються у Києві до сьогоднішнього дня.

"Цю інформацію ми отримали з різних джерел, як в Україні, так і в Росії. Більше того, вчора під час перебування на території адміністрації президента України ми самі бачили цих людей", - сказав Зінченко.

"За наявними у нас даними, спецназу "Вітязь" поставлені три головні завдання".

"На першому етапі – забезпечити зникнення 10-15 знакових фігур з числа лідерів опозиції", - пояснив Зінченко.

"Другий етап – ізоляція, шляхом арешту, кількох впливових членів команди Віктора Ющенка, які не є народними депутатами України і не мають депутатської недоторканності".

"Третій етап – це штучне провокування силових зіткнень і конфліктів на вулицях столиці, щоб створити передумови для введення надзвичайного стану", - заявив Зінченко.

"Ми маємо достовірну інформацію про те, що на території адміністрації президента Кучми, по вулиці Шовковичній, 20 вже протягом кількох днів розміщено роту бійців спецназу "Вітязь" для охорони президента".

"Російських військових розцінюють як останній рубіж особистої охорони Кучми, який, як свідчать джерела, не впевнений у лояльності українських охоронців на випадок масових акцій протесту", - наголосив керівник кампанії Ющенка.

"Всі російські спецназівці переодягнуті в українську уніформу, і жоден з них не має при собі документів. Частину підрозділів завозили до адміністрації президента в нічний час, на автобусах з харківськими номерами", - повідомив Зінченко.

Він наголосив, що присутність згаданих російських військових підрозділів на території України є незаконною, суперечить національному законодавству, міжнародному праву і може бути кваліфікована як зрада національних інтересів України.

Високі посадовці, які все це організували, мають понести передбачену законом відповідальність.

"Ми вимагаємо негайного виведення російських спецназівців з території України. Якщо це не буде зроблено, то Україна і Росія будуть втягнуті у міжнародний скандал з непередбачуваними наслідками", - наголосив Зінченко, повідомляє сайт Ющенка.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News