Мін'юст не приймає інаугурацію Ющенка

Середа, 24 листопада 2004, 15:22
Прийняття в парламенті присяги президента Віктором Ющенком не красить його ініціаторів, тому що до оголошення офіційних результатів виборів і появи можливості для їхнього оскарження демонструє зневагу до Конституції й вибору громадян, вважає міністр юстиції Олександр Лавринович.

В інтерв'ю журналістам у середу в Києві він підкреслив, що прийняття присяги Ющенка у Верховній Раді не мають нічого загального з Конституцією й не спричиняють якої-небудь дисциплінарної або кримінальної відповідальності.

"Я б не вживав слово присяга. Отут потрібно дуже уважно ставитись до слів, поняттям і наслідком. Вчорашні дії не мають нічого загального із вступом на посаду президента, описаним у Конституції", - підкреслив Лавринович.

За його словами, президент може прийняти присягу за умови, що ЦВК оголосить результати, в опонента залишиться право звернутися до Верховного суду за їхнім оскарженням, і протягом 30 днів після оголошення результатів на урочистому засіданні парламенту переможець прийме присягу, до якої його приведе глава Конституційного суду.

"Такого (урочистого засідання), здається, не було", - відзначив Лавринович.

Він підкреслив, що ніяких юридичних наслідків від зроблених у вівторок кроків немає.

"Вони розраховані на емоційні підтексти... У цьому випадку це можна розглядати як прояв свого бажання. Тобто, кожна людина може зробити те ж саме, що зроблено народним депутатом. За це ніяких покарань нікому не буде", - сказав міністр.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...