Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція будує "вождистсько-тоталітарний режим" - Кучма

Середа, 24 листопада 2004, 19:53
Влада недооцінила "небезпеку, що виходить від ідеології, яку сповідує опозиція", заявляє президент України Леонід Кучма.

За його словами, опозиція фактично нав'язує "власну версію – вождистсько-тоталітарного режиму".

Про це він сказав на засіданні Національної ради з узгодження діяльності загальнодержавних і регіональних органів влади та місцевого самоврядування, яке проходить в санаторії "Пуща-Водиця".

Кучма відмітив, що законність підміняється свавіллям "однієї людини і революційною доцільністю", про що свідчить і так звана "інавгурація".

На його думку, були брутально порушені Конституція і закони, Кримінальний кодекс.

Він вважає, що зараз держава переживає один з найвідповідальніших періодів своєї історії.

Він ще раз нагадав, що вибори – іспит на зрілість і демократії всього українського народу. За його словами, "ми цей іспит витримаємо".

Кучма зазначив, що лунають заклики про перегляд результатів виборчої кампанії.

Але є закон і згідно з законом ЦВК – це єдиний орган, який підбиває результати голосування, але якщо когось це не задовольняє, то він може звертатися до Верховного Суду України.

Він вважає, що для того, щоб зняти існуючу напругу, необхідні не заяви, а "конструктивний діалог всіх учасників виборчого процесу".

Кучма закликав до спокою, виваженості і толерантності.

За його словами, така позиція потрібна, оскільки "безвідповідальні дії "Нашої України" та БЮТ ситуацію різко загострили.

Він сказав, що "за фасадом мітингових заходів" в період між попередніми результатами і остаточними результатами, які оголосила ЦВК, "здійснюються як в центрі, так і на місцях, розхитування законів і інститутів державної влади, а внаслідок цього – поширення хаосу і безладдя в країні".

За його словами, здійснюється посягання на стабільність і спокій держави, на її суверенітет.

Як вважає Кучма, шлях, на який штовхають опозиціонери, - розкол держави.

За його словами, цинічна готовність кинути власний народ в криваву братовбивчу війну заради влади, заради посад, заради капіталу не можуть не шокувати.


Президент України також вважає, що рано чи пізно політики повинні і мусять сісти за стіл переговорів.

Кучма нагадав, що в демократичному суспільстві будь-які дії здійснюють відповідно до чинного законодавства, а будь-які конфлікти вирішуються за столом переговорів.

За словами Кучми, Україна може опинитися в найбільшій політичній кризі за роки незалежності. Кучма підкреслив, що є Конституція, є закон, і згідно з цим законом повинен бути затверджений Президент України.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування