Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українська революція буде не довша за грузинську, Тимошенко просить дві доби на план

Середа, 24 листопада 2004, 20:39
Юлія Тимошенко заявляє про те, що влада вчинила державний переворот, оголосивши Януковича президентом.

"Сьогодні після рішення ЦВК відбувся державний заколот і ми ніколи не визнаємо президента Януковича", - сказала Тимошенко, звертаючись до учасників мітингу на Майдані незалежності у середу в Києві.

"У нас є президент Ющенко і ми будемо за нього боротися", - наголосила вона.

Тимошенко зазначила, що народ має знати поіменно заколотників, які здійснили державний переворот.

"Це перш за все, Леонід Кучма, який не побачив скільки людей вийшло на вулиці міст і не скористався мінімальним правом навести лад в ЦВК, а освятив сфальсифіковане рішення", - сказала вона.

"Так само нам відомі прізвища інших заколотників. Це Янукович, Медведчук, Пінчук, Білоконь, Васильєв. Тут Віктор Андрійович підказує, що слід додати Сергія Тігіпка, але це занадто дрібнувата фігура, на побігушках, навіть на повноцінного зрадника не тягне", - додала вона.

Тимошенко також назвала список зрадників в ЦВК: Завалевська, Бондик, Данилевський, Донченко, Дубовик, Качур, Охендовський, Райковський, Рибачук, Ставнійчук.

"А є ще в ЦВК продажна, залежна, невідповідальна людина – Ківалов. Ганьба!", - сказала лідер БЮТ, зазначивши, що ці люди зрадили не безкоштовно.

Вона також назвала імена "патріотів України у ЦВК" , які "поставили себе під репресії", але не здалися": це Давидович, Князевич, Магера та член СПУ Чупахін. "Ці люди молодці!", - повторила Тимошенко скандування людей.

Тимошенко повідомила людям, що не тільки український народ не визнає Януковича президентом.

Вона розповіла, що кілька хвилин тому про невизнання українських виборів заявили США та низка країн Європи і висловила сподівання, що кожну годинку буде все більше країн, які не визнають вибори в Україні.

"Саботаж буде повний, у нас є шанс для боротьби", - зазначила лідер БЮТ.

Тимошенко заявила, що команда Ющенка стоятиме до перемоги. "Перш за все, завтра ми передаємо скаргу до Верховного суду, знаючи що це дуже не простий орган, невільний орган, але спробуємо переконати їх", - сказала соратниця Ющенка.

"Але це не єдиний шлях по боротьбі з режимом, який не визнає ні закон, ні Конституцію, ми маємо розпочати боротьбу до руйнації цього режиму", - сказала вона.

Вона зазначила, що у вівторок люди зробили спробу взяти в облогу Банкову, але відмовились через загрозу життю людей.

"Ми перейшли кордон і побачили, що там знаходиться не тільки ОМОН, а й контингент іншої крани і офіцери попередили, що наші хлопці не будуть стріляти, але для іноземного контингенту були віддані накази раніше. Якщо більше 50 людей заходять на Банкову - відкривати стрільбу", - розповіла вона .

"Ми маємо справу з кримінальними бандитами, які готові на все", - наголосила Тимошенко і закликала людей не діяти спонтанно, а лише за чітко узгодженим планом.

"Ми маємо посилити сили, відпрацювати всі наші дії щодо облоги тих чи інших державних приміщень, блокування портів, доріг, залізниць. Але для таких заходів потрібен інший план ніж конституція, ви не повинні кидатися на амбразуру, а керуватися планом, який створять протягом доби-двох", - зазначила вона.

"Я твердо знаю, що послідовно наш план буде здійснено". Вона нагадала, що грузинська революція тривала три тижні. "Думаю, українська триватиме не більше", - сказала Тимошенко.

Вона також попросила людей не конфліктувати з так званими прихильниками Януковича, бо "це не справжні прихильники, а платні бандити". Вона попросила "м’яко переконувати їх у тому, що Київ не їх місце".

Також Тимошенко звернулася до всіх військових "приходити й захищати свій народ, не дати захопити Україну антиконституційним шляхом".

Наостанок Тимошенко побажала людям не втрачати віру. "Ніякого президента Януковича, ніяко песимізму, розправити крила і до перемоги", - побажала вона.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування