Генерал Савченко обіцяє не відтісняти людей з Банкової

Середа, 24 листопада 2004, 22:29
Міліція під адміністрацією президента може тільки оборонятися. Ніхто не може їм дати наказ відтісняти людей.

Про це заявив керівник управління охорони громадського порядку МВС України Олександр Савченко, який керує діями міліції під АП.

"Ми можемо тільки оборонятися. Якщо на нас нападуть, ми не будемо займати пасивну позицію, як в 2001 році, коли нас били", заявив він в інтерв'ю кореспонденту журналістської ініціативи "Правда переможе" .

За його словами, адміністрація президента "зараз абсолютно заблокована".

"Група з 50 молодих людей – не буду казати, чи це прихильники Ющенка – ми не перевірили - пробили колеса "Камазу". Якщо так буде далі йти, ми будемо якимсь чином думати як це припинити. Ми будемо насильно прибирати цих людей. Якщо вони будуть чинити спротив, ми будемо їх затримувати", заявив Савченко.

Він підкреслив, що до тих людей, "хто просто стоїть, в нас особливих питань немає".

"Але рано чи пізно їм доведеться відповідати за блокування доріг. Кримінальну справу щодо тих, хто стоїть на Хрещатику, ми порушувати не будемо. Але ніхто не має права перешкоджати руху транспорту", додав генерал.

Відповідаючи про своє ставлення щодо останній подій, Савченко заявив, що він є посадовою особою і буде "підтримувати того, кого оголосить президентом ЦВК, або визнають за рішенням суду".

Генерал також додав, що вірить "в мудрість молоді, яка перебуває на Майдані, що вона не буде атакувати нас". "І не тільки тому, що знає, що ми можемо відповісти, але й тому, що вони розумні люди", сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування