"1+1" вийдуть без Піховшека. 237 журналістів УТ-1 взяли в облогу Савенка

Середа, 24 листопада 2004, 23:00
Телеканал "1+1" відновляє ввечері в п'ятницю випуск новин, але вже без В'ячеслава Пиховшека, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" на телеканалі.

У прес-службі "1+1" сказали, що Піховшек уже не керує випуском новин і на даний момент місце шеф-редактора "ТСН" є вакантним.

Разом з тим на телеканалі додали, що "у Слави залишається його авторська програма - "Епіцентр".

Випуск новин на "1 плюс 1" вийде в ефір у четвер о 19.30. Як повідомила ведуча Людмила Добровольська "Телекритиці", до випуску новин планується оприлюднення заяви усієї "Студії "1+1" на чолі із Олександром Роднянським та Володимиром Оселедчиком з оприлюдненням їх позиції, з поясненням того, як і на яких умовах журналісти виходять в ефір.

22 листопада колектив телевізійної служби новин на каналі "1+1" ("ТСН") і генеральний директор каналу Володимир Оселедчик на спільному засіданні прийняли рішення, що замість "ТСН" буде виходити спецпроект В'ячеслава Піховшека "Президентські вибори 2004".

Такі дії журналісти й ведучі пояснюють небажанням озвучувати "темники". 4 ведучих ТСН відмовилися вести програму.

Водночас журналісти УТ-1 заявили керівнику НТКУ Олександру Савенку, що відмовляються говорити неправду в новинах і приєднуються до всеукраїнського страйку.

Як розповідає очевидець подій, журналісти перестріли керівника НТКУ в коридорі. Юрба оточила президента НТКУ й вимагала, щоб припинився тиск на співробітників.

237 працівників Національної телекомпанії України підписали й передали президенту НТКУ звернення від колективу телекомпанії.

"Ми, тележурналісти, режисери, оператори, співробітники Першого Національного телеканалу протестуємо проти тотального перебріхування інформації, однобокого висвітлення подій, приховування від народу України важливої інформації про суспільно значимі події", - говориться в заяві журналістів, переданій Савенку.

Вони вимагають прямої трансляції подій на Майдані Незалежності, оскільки "саме там зараз твориться історія нашої держави".

Також вони вимагають подання в ефір об'єктивних новин, підготовлених групою незаангажованих журналістів, редакторів та ведучих та відновити публічне обговорення редакційної політики.

"Ми також вимагаємо від НТКУ надати можливість трансляції в ефір незалежної продукції "Ми вільні", у якій будуть розкриті механізми тиску на журналістів з метою попередження подальшої подібної політики в Україні", - говориться у зверненні.

Окрім цього, журналісти закликають керівників та колектив НТКУ стати на захист опозиційних каналів "5 канал" та "Ера", яким загрожує закриття.

Офіційної реакції керівництва працівники НТКУ готові чекати до 19-ї години вечора 25 листопада. Після цього, у разі невиконання вимог трудового колективу, вони оголосять загальний страйк.

Журналісти також звернуться до EBU, членом якої є НТКУ, з проханням захистити їх законні права та з пропозицією переглянути членство НТКУ в системі загальноєвропейського мовлення, говориться в заяві журналістів, поширеній у ЗМІ.

Читайте також:

Страйк "Вістей" ще поповнився журналістами. Новий канал – випусками новин


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування