Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Білокінь саджатиме ющенківців за захоплення АП й Українського дому

Четвер, 25 листопада 2004, 09:50
Міністерство внутрішніх справ порушило кримінальну справу за фактом захоплення прихильниками Віктора Ющенка "Українського дому" на Хрещатику, 2.

Як сказав начальник Головного слідчого управління МВС Віктор Захаров, "24 листопада група жителів міста, яку закликали лідери опозиції, без дозволу й узгодження, відіпхнувши охорону, увірвалася в "Український дім".

МВС заявляє, що в "Українському домі" перебувають унікальні виставкові експонати, а зараз меблі в приміщеннях, як повідомляє Захаров, серйозно пошкоджені.

На місце подій, стверджує Захаров, виїжджали міліціонери й намагалися встановити порядок, але їм це не вдалося.

Крім того, заявляє Захаров, через захоплення "Українського дому" була зірвана міжнародна конференція із проблем організації точних технологій, повідомляють "Українські новини".

До того Головне слідче управління МВС України у середу порушило дві кримінальні справи: за фактом захоплення прихильниками Ющенка університету імені Шевченка, а також за фактом спроби захоплення учасниками акції громадської непокори будинку адміністрації президента.

Як повідомляє в четвер департамент зі зв'язків із громадськістю МВС, "23 листопада близько 13 години група осіб, діючи у відповідь на заклики організаторів акції на підтримку Ющенка, увірвалися до Національного університету імені Шевченка й закликали студентів приєднатися до масових заходів на Майдані Незалежності".

У департаменті відзначають, що 24 листопада за фактом цих подій ГСУ МВС порушило кримінальну справу за ст. 341 Кримінального кодексу (захоплення державних будівель і споруд).

У цей же день, 23 листопада, повідомляє МВС, близько 10 тис. осіб, дотримуючись закликів активістів акції на підтримку Ющенка, народних депутатів Юлії Тимошенко й Олександра Зінченка, прибули о 21 годині на вулицю Банкову й спробували захопити будинок адміністрації президента.

"За цим фактом 24 листопада ГСУ МВС також порушило кримінальну справу за ст. 15 (спроба здійснення злочину) і 341 Кримінального кодексу (замах на захоплення будівель, у яких забезпечується діяльність органів держвлади).

Зараз іде розслідування за цими кримінальними справами, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування