Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄВРОПАРЛАМЕНТ НЕ ВИЗНАЄ РЕЗУЛЬТАТІВ ВИБОРІВ

Четвер, 25 листопада 2004, 13:26
Комітет закордонних справ Європейського парламенту підкреслює, що президент України, "який був обраний шляхом порушень, не матиме довіри міжнародного співтовариства, що шкодитиме інтересам України".

Як йдеться в заяві Комітету, заслуховуючи звіт делегатів Європейського парламенту за результатами роботи наглядової місії в Україні, а також беручи до уваги точку зору Верховного комісара ЄС Хав'єра Солани і українського посла в ЄС, голова Комітету закордонних справ Європейського парламенту Елмар Брок зробив заяву, ухвалену на засіданні Комітету закордонних справ.

Комітет закордонних справ Європарламенту переконаний, що "вибори в Україні були маніпуляцією, і що результат, оголошений ЦВК, був фальсифікований, і у такому разі не може бути визнаний".

Європарламент висловлює свою солідарність з народом України, право якого на чесні вільні вибори було порушене, йдеться в заяві.

Європейський парламент "також закликав усіх людей, які беруть участь в акціях протесту, застосовувати тільки ненасильницькі заходи", і вітає "заклики до діалогу для розв'язання даного конфлікту".

У заяві підкреслюється, що Європарламент відкидає звинувачення, особливо з боку російського президента Путіна, що ЄС і міжнародне співтовариство, підтримуючи вимоги українського народу про чесні вибори, закликає до насильства.

Європарламент підкреслює необхідність прозорого розслідування, на законодавчій основі і з залученням міжнародних спостерігачів, всіх скарг на проведення виборів, а також скарг на ведення передвиборчої кампанії в Україні.

Комітет закордонних справ Європейського парламенту пропонує негайно направити делегацію Європарламенту до України, щоб на місці відстежувати події, і щоб продемонструвати солідарність з українським народом. Він також закликає Європейську Комісію і Європейський Союз підтримати цю ініціативу.

Комітет закликає президента Європарламенту скликати спеціальну сесію для розгляду ситуації в Україні, а також закликає ЄС і Єврокомісію використати можливість, яку їм надає саміт Росія-ЄС, що проходить в Гаазі сьогодні.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування