Ющенко попросив Януковича звозити донецьких в Київ

Четвер, 25 листопада 2004, 14:45
Віктор Ющенко закликає Віктора Януковича ще більше направляти мешканців Донбасу в Київ – все одно вони переходять на бік лідера "Нашої України".

"Прошу направляти на Київ ешелони донеччан, щоб вони бачили, наскільки гуманний київський люд", - сказав Ющенко на мітингу в Києві.

Він розповів, що у середу "зустрічав колону автобусів, які підвозили людей з Донецька".

"Прихильники Януковича стали біля будинку уряду, поставили намети. Через кілька годин підійшли наші люди, запропонували їжу і одяг, медичне обслуговування. Сьогодні під Кабміном нікого немає!", - додав Ющенко.

Ющенко закликав киян активніше брати участь у акції протесту: "Вийдіть з теплих квартир, люди на майдані потребують на медикаменти, теплу каву, чай...".

Ющенко сказав, що в "Українському домі", зайнятому опозицією, буде відведено "кімнату для медичних послуг" – він попросив присутніх на мітингу медиків залучитися до її роботи.

Ющенко також звернувся "до самої мобільної частини суспільства – до студентів". "Зарядіть своєю вірою ще десятки київських і сумських студентів".

Ющенко сказав, що їх "закривають в аудиторії", але "аудиторія нічому не навчить, якщо ми програємо Україну".

Ющенко закликав журналістів каналів "Інтер", УТ-1 та ІСТV: "Зробіть кроки, як зробив канал "1+1". Як відомо, існують чутки, що телекілер В’ячеслав Піховшек був відсторонений від ефіру, і тепер новини будуть самостійно готувати журналісти.

"Вони зробили подвиг. Але ще не пізно зробити подвиг журналістам інших каналів", - сказав у зв’язку з цим Ющенко.

Ющенко також пообіцяв, що як президент змінить законодавство, за яким губернаторів областей призначатиме не глава держави, а обиратиме місцева рада.

"Тільки громада, яка делегує повноваження, може визначити кращого і відкликати негідника", - сказав Ющенко.

Ющенко також сказав, що люди стоятимуть на Майдані до перемоги. "Ми не підемо з Майдану, доки не буде перемоги. Люди, які стоять на цій естраді, уже нічого не бояться, вони зробили крок і встали з колін".

"Щоб ви завжди були з вірою, ви робите унікальну справу. Щоб ви не горбилися, і ми переможемо!".

Дії влади навколо виборів Ющенко назвав "державним переворотом". "Пане президенте Кучмо, пане прем'єр, це не пройде, переможе тільки народ!".

Ющенко розповів, що у нього в четвер відбулася телефонна розмова з міністром закордонних справ Німеччини Йошкою Фішером.

"За останню добу по всьому світу приймаються фундаментальні рішення по невизнанню результатів виборів в Україні", - сказав Ющенко.

Він сказав, що Фішер розповів йому про резолюцію Бундестагу, де "висловлено недовіру результатам виборів в Україні".

Ющенко закликав світову громадськість не визнавати результати виборів, "бо ці вибори є сфальсифікованими, ці вибори ведуть до заколоту".

Ющенко також звернувся до влади, щоб "публічно заявити, що вона назавжди відмовляється від застосування сили, влада повинна звикати, що у громадян може бути інша думка, ніж у Януковича".

Під час мітингу Ющенко також повідомив, що селищна рада його рідного села Хоружівки ухвалила рішення про його підтримку за підсумками виборів президента.

За його словами, вдень у Києві має відбутися надзвичайний з'їзд депутатів органів місцевого самоврядування, які підтримали Ющенка.

Протягом мітингу Ющенко також подякував меру Києва Омельченку за підтримку мешканців столиці.

Ющенку одна із шанувальниць подарувала помаранчевий шарфик. Він зняв з себе свій, віддав дівчині і натомість одягнув подарунок.

Це бурхливими оплесками зустрів мітинг в Києві.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування