Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Київський прокурор й 300 дипломатів підтримали Ющенка

Четвер, 25 листопада 2004, 15:25
Прокурор прокуратури Київської області Володимир Кравець звільнився з органів прокуратури, "вважаючи неможливим своє подальше перебування на службі у зв'язку з винятково складною обстановкою в державі", повідомляє в четвер прес-центр штату лідера "Нашої України" Віктора Ющенка.

Керівник прес-служби генеральної прокуратури України Сергій Руденко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" підтвердив цю інформацію.

"Так, дійсно, був у Київській обласній прокуратурі такий прокурор. На даний момент він звільнений з органів прокуратури".

"Ми не впливаємо на політичні симпатії своїх колег", - сказав Руденко, додавши, що "це особиста позиція окремо взятого прокурора".

Керівник прес-служба відзначив, зокрема, особисту "повагу до такого кроку", але підкреслив при цьому, що мова не йде про масову підтримку Ющенка прокурорськими працівниками.

Руденко спростував розповсюджену в ЗМІ інформацію про те, що співробітники прокуратури Києва поширили заяву про підтримку опозиції.

"Колективу прокуратури Києва не було й немає необхідності робити подібні заяви", - додав керівник прес-служби.

У той же час більше 300 українських дипломатів висловили свою позицію в тому, що Україну повинен очолити лідер, що має реальний мандат довіри народу.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" стало відомо з дипломатичних джерел.

"У момент істини для мільйонів наших співвітчизників державу повинен очолити лідер, у якого є справжній мандат довіри українського народу, й чий особистий моральний авторитет буде визначальним для зміцнення авторитету й ролі України у світі", - говориться в заяві співробітників дипломатичної служби України.

Дипломати заявляють, що вважають своїм професійним і людським обов'язком оголосити про свою громадянську позицію. Вони заявляють, що не можуть мовчки спостерігати за ситуацією, що може поставити під сумнів демократичний розвиток України.

Дипломати підтверджують, що "співробітники зовнішньополітичної служби України були, є, й залишаються разом зі своїм народом, який прагне жити в демократичній, правовій і процвітаючій державі - повноцінному члені європейського співтовариства вільних націй".

У той же час, дипломати обіцяють залишатися вірними своєму професійному обов'язку, "діяти по совісті, чесно й професійно для захисту національних інтересів країни й кожного українця у світі".

Як повідомлялося, раніше до даної заяви приєдналися більше 100 співробітників дипломатичних відомств України.

Читайте також:

ПЕРШИЙ ЧИНОВНИК ПОДАВ У ВІДСТАВКУ ЧЕРЕЗ ПРОТЕСТИ В КИЄВІ

МЗС ПЕРЕЙШОВ НА БІК ЮЩЕНКА


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування