Путіна обдурили. Він посварився з Євросоюзом через Україну

Четвер, 25 листопада 2004, 15:59
Президент Росії Путін заявив, що всі питання, пов'язані із ситуацією в Україні, повинні вирішуватися відповідно до Конституції цієї країни.

"Всі претензії повинні надійти до суду", - сказав Путін на прес-конференції за підсумками саміту РФ-ЄС у Гаазі в четвер.

"Я глибоко переконаний, що ми не маємо морального права штовхати велику європейську державу до масових безладь", - заявив Путін.

"Ми взагалі не повинні вводити в практику міжнародного життя способи розв’язання спірних питань подібного характеру через безладдя на вулиці. Ми повинні самі навчитися тому, щоб подібні суперечки вирішувалися конституційним шляхом", - сказав Путін.

Він додав, що глибоко переконаний, що "такі проблеми в Україні, звичайно ж, можуть бути розв’язані".

Путін заявив, що Росія не вважає себе вправі втручатися у виборчий процес в Україні.

"Ми не вважаємо себе вправі втручатися у виборчий процес і нав'язувати свою думку українським виборцям", - сказав він.

Путін також заявив, що, за його даними, у ході остаточного підрахунку голосів "представники організаційного штабу Ющенка підписали всі документи, які дозволили зробити ЦВК України висновок про перемогу пана Януковича". (Від "УП": це не відповідає дійсності.)

"Я б хотів підкреслити, що виборчий закон в Україні приймався при особистій участі опозиції України, більше того, українська опозиція - головний автор українського виборчого законодавства", - додав президент РФ.

У той же час прем'єр Нідерландів, який зараз очолює ЄС, Ян Петер Балкененде, сказав, що підходи Росії і ЄС до ситуації в Україні відрізняються.

Разом з тим, він підкреслив, що "мирний підхід до дозволу ситуації надзвичайно важливий".

"Вибори не відповідали міжнародним стандартам - я спираюся на оцінки ОБСЄ, тому ЄС не може прийняти їхні результати", - заявив Балкененде.

На його думку, "внутрішні розбіжності (в Україні) привели до такої ситуації". "Майбутнє України повинне бути в руках самих українців", - підкреслив він.

"Інтерфакс-Україна"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...