Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати створюють нові органи влади, які будуть служити тільки Ющенку

Четвер, 25 листопада 2004, 17:00
Надзвичайний всеукраїнський з'їзд депутатів місцевих рад-прихильників Ющенка створив Всеукраїнський центральний виконком місцевих рад.

Цей орган координуватиме роботу місцевих рад у перехідний період "до інавгурації легітимно обраного президента Віктора Ющенка та формування нового складу уряду України".

Про це йдеться в резолюції, ухваленій на з'їзді, передає УНІАН.

Виконком місцевих рад діятиме у тісній співпраці з Комітетом національного порятунку, з яким вони солідарні.

У резолюції міститься вимога "терміново провести сесії місцевих рад, на яких висловити свою позицію щодо нелегітимності центральних органів виконавчої влади України, причетних до спроби державного перевороту, підтримати Комітет національного порятунку і народного президента Ющенка".

"Ми закликаємо на сесіях рай- та облрад прийняти рішення про створення виконавчих апаратів районних і обласних рад".

Вони повинні "перебрати на себе делеговані функції місцевих державних адміністрацій в ім'я гарантій конституційних прав і свобод громадян, забезпечення нормальної життєдіяльності території".

"Ми закликаємо всіх посадових осіб органів державної виконавчої влади місцевого самоврядування, правоохоронних органів не виконувати злочинних вказівок посадовців, які заплямували себе участю у фальсифікації президентських виборів та спробі державного перевороту, а натомість виконувати лише законні рішення легітимних органів місцевого самоврядування", зазначається у резолюції.

У документі також говориться, що учасники з'їзду діють в умовах смертельної небезпеки, яка нависла над Україною, внаслідок спроби вищого державного керівництва здійснити державний переворот шляхом фальсифікації виборів президента України.

Вони констатують, що органи і посадові особи вищої державної влади, причетні до спроби державного перевороту, фактично втратили свою легітимність, а всю повноту влади в державі на перехідний період повинні перебрати на себе легітимні ради та органи місцевого самоврядування.

З’їзд депутатів проходив в Жовтневому палаці, який зайняла опозиція. У з'їзді взяли участь 691 депутат місцевих рад.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...