Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"1+1" пообіцяли повну інформацію, а Українське радіо-1 погрожує страйком

Четвер, 25 листопада 2004, 18:36
Канал "1+1 відновлює повноцінне інформаційне та суспільно-політичне мовлення. Про це йдеться у заява від каналу "1+1".

Цю заяву оголосив почесний президент Олександр Роднянський із іншими журналістами телеканалу.

Як зазначається в заяві, "ми усвідомлюємо свою відповідальність за упередженість інформації, яку досі поширював канал під тиском і за директивами різних політичних сил".

"Нинішнє протистояння у суспільстві змушує нас чітко виголосити принципи своєї подальшої роботи. Від сьогодні за зміст телевізійного продукту відповідає лише колектив і менеджмент Студії "1+1". Ми гарантуємо, що будь-яка інформація, поширена нашим каналом, буде повною і неупередженою відповідно до професійних стандартів журналістики", - запевняють автори заяви.

"В ефірі "1+1" будуть висвітлюватися всі значущі події в Україні та за її межами і надаватися рівні можливості для висловлення своєї позиції всім учасникам суспільно-політичного життя", - йдеться у заяві.

Ці принципи будуть дотримані, доки канал існуватиме у телеефірі", стверджують Олександр Роднянський, Володимир Оселедчик, Алла Мазур, Людмила Добровольська, Анна Безулик, Олесь Терещенко, Андрій Тичина, Марина Кухар, Анатолій Борсюк, Вахтанг Кіпіані, Максим Варламов, Ольга Герасим'юк, Юрій Макаров, Сергій Полховський, Сергій Долбілов, Євген Зінченко, Марічка Падалко, Анатолій Єрема, В'ячеслав Піховшек і весь колектив Студії "1+1".

Також із заявою виступили працівники Національної радіокомпанії України.

"Зважаючи на політичну ситуацію, що склалася в державі, і враховуючи те, що Національне радіо є одним із найбільших поширювачів інформації, ми, працівники Національної радіокомпанії України, виступаємо проти фальсифікації засобами масової інформації висвітлення подій, які відбуваються в Україні".

Як наголошується в документі, журналісти Національного радіо наполягають на своєму професійному праві об'єктивно і всебічно інформувати суспільство.

Вони вимагають "не перешкоджати праву журналістів правдиво висвітлювати події в суспільстві, запрошувати до слова в ефірі представників різних політичних сил та не блокувати ефір Національного радіо, перекриваючи їх програми ефіром інших електронних ЗМІ".

В разі невиконання наших вимог працівники НРКУ залишають за собою право оголосити страйк з 19.00 25 листопада, йдеться в заяві, затвердженій 25 листопада на загальних зборах працівників НРКУ.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...