Кваснєвський і Солана їдуть в Україну

Четвер, 25 листопада 2004, 20:40
Президент Польщі Александр Кваснєвський заявив про намір приїхати до Києва в найближчі дні для участі в розв'язанні політичної кризи, пов'язаної з президентськими виборами.

Як повідомляє "Рейтер", він сказав: "За найобережнішими оцінками, поїздка може відбутися в найближчі декілька днів, а може, раніше".

Раніше у середу Кваснєвський повідомив, що його запросили приїхати до Києва як Віктор Ющенко, так і президент Леонід Кучма.

Проте тоді він висловив сумніви в доцільності негайного від'їзду до України, зважаючи на відсутність матеріалу для серйозної дискусії, повідомляє УНІАН.

Генеральний секретар Організації по безпеці й співробітництву в Європі (ОБСЄ) Ян Кубиш відвідає Україну із дводенним візитом. Про це повідомив у четвер глава прес-служби ОБСЄ Ричард Мерфі.

За його словами, Кубиш прибуде в Київ у п'ятницю для того, щоб з'ясувати, яким чином ОБСЄ може сприяти вирішенню політичного протистояння, яке склалося в Україні після президентських виборів, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На прохання головуючого в ОБСЄ міністра закордонних справ Болгарії Соломона Пасі, Кубиш проведе консультації з керівництвом країни, лідерами основних політичних партій і представниками міжнародного співтовариства в Україні.

У четвер ввечері Ющенко мав другу за останні дні телефонну розмову з верховним представником ЄС із зовнішньої політики та безпеки Хав'єром Соланою, під час якої вони обговорили ситуацію, що склалася в Україні.

Ющенко сказав, що для виходу з політичної кризи сторони мають дати зобов'язання щодо незастосування сили.

Як повідомляє агентство "Рейтер", Солана має намір приїхати до Україну в п’ятницю, повідомив речник Солани.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування