Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Квасьнєвський вже в Києві. Йому на допомогу летить президент Литви

П'ятниця, 26 листопада 2004, 09:36
Президент Польщі Олександр Квасьнєвський прибув до Києва у п'ятницю ранком.

Він проведе зустрічі з президентом України Леонідом Кучмою, а також Верховним представником Європейського Союзу по єдиній зовнішній політиці і політиці безпеки Хав'єром Соланою, який теж прибуває в Україну.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили в посольстві Польщі в Україні.

Крім того, як очікується, відбудеться зустріч Квасьнєвського з лідером опозиції Віктором Ющенком і, можливо, прем'єр-міністром Віктором Януковичем.

У посольстві відзначили, що підготовкою візиту займається адміністрація президента України. Можливі також зустрічі Квасьнєвського з представниками Верховної Ради.

У той же час президент Литви Валдас Адамкус також прямує до Києва, де спробує посприяти вирішенню конфлікту влади України й опозиції.

Як повідомив в інтерв'ю Литовському національному радіо радник президента з дипломатичних питань Вальтерис Балюконіс, Адамкус вилітає до Києва у п'ятницю в другій половині дня. Деталей візиту радник не розкривав.

Як стверджує Литовське нацрадіо, рішення відправитися до Києва прийнято після тристоронніх консультацій Литви, Польщі й України.

У четвер прес-служба президента Литви повідомила, що під час телефонної розмови Леонід Кучма, який завершує свою роботу на посту президента України, запропонував президентам Литви і Польщі бути посередниками у вирішенні конфлікту української влади й опозиції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...