Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Чернігові міліція через Рудьковського застосувала сльозоточивий газ

П'ятниця, 26 листопада 2004, 10:40
Співробітники міліції в Чернігові застосували сльозоточивий газ проти прихильників лідера блоку партій "Наша Україна" Віктора Ющенка.

Понад 8 тис. прихильників Ющенка зібралися біля будинку мерії Чернігова з вимогою до сесії міськради визнати Ющенка президентом, передає Український вибір.

Депутат Верховної Ради від фракції Соціалістичної партії Микола Рудьковський звернувся до міліції із проханням пропустити його на сесію міськради, яка розпочалася о 10:00. Потім навпроти співробітників міліції, які були в шоломах та із щитами, під керівництвом Рудьковського вишикувалася колона чоловіків-прихильників Ющенка.

Він повторно звернувся із проханням пропустити його на сесію. За командою Рудьковського колона чоловіків відтіснила міліцію від входу в мерію. Близько 10:30 пролунало з десяток вибухів шашок зі сльозоточивим газом. Штурмувальники розбіглися, але за 10 хвилин знову зібралися біля входу.

"Міліція застосувала сльозоточивий газ за наказом заступника начальника обласної міліції Івана Кочубея", - сказав Рудьковський.

Після застосування сльозоточивого газу вбік міськради полетіли сніжки.

У результаті сутички постраждав працівник міліції, у нього було розбите обличчя, він був без шолома й без щита. Мітинг триває.

Учасники скандують: "Банду геть!", "Ющенко!". Рудьковський як і раніше вимагає пропустити його до будинку міськради.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування